2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Konzervatív amerikai politikusok szerint Trump letiltása véleménydiktatúra

Támadást indítottak a szólásszabadság ellen a nagy technológiai cégek - olvasható az Origo internetes portálon. Összefoglalójukban arról írnak, hogy a Twitter és a Facebook közösségi oldalak is letiltották az amerikai elnököt, mert szerintük erőszakra szólította fel követőit. Az Apple, a Google és az Amazon pedig a republikánusok körében népszerű Parler közösségi oldalt tiltották le, mert állítólag ott szervezték a törvényhozás ostromát. A cikkben megszólaltatott konzervatív politikusok ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy ez olyan szintű véleménydiktatúra, amely a kínai kommunisták cenzúrájára emlékeztet.

  • Konzervatív amerikai politikusok szerint Trump letiltása véleménydiktatúra

A @realDonaldTrump felhasználó tweetjeinek és a helyzet alapos vizsgálata után végleg felfüggesztettük a felhasználó fiókját, mivel fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakra buzdítanak

- csak ez olvasható Donald Trump hivatalos Twitter-fiókjában.

A demokratákhoz közel álló cég a múlt héten szerdán egyszer már felfüggesztette Trump magánfiókját, miután hívei megostromolták a kongresszus épületét. Fél nap után azonban visszakapcsolták azt.

Trump az eset után úgy reagált, a Twitter egyre közelebb kerül a szólásszabadság betiltásához és a szélsőbaloldali eszmékhez.

Azt üzente híveinek, hogy hamarosan egy saját platformon jelentkezik.

 

Támadást a techóriások

A Twitteren kívül a Facebook és az Instagram is letiltotta az amerikai elnököt. A vállalatok azzal indokolták döntésüket, hogy Trump üzeneteivel feltüzelte híveit, akik később megrohamozták a Kongresszus épületét.

Az Apple, a Google és az Amazon pedig a republikánusok körében népszerű Parler közösségi oldal használatát lehetetlenítették el, mert állítólag ott is szervezték a törvényhozás ostromát. A Parlert a techóriások arra akarták rávenni, hogy moderálja az ott megjelenő tartalmakat, azonban erre nem volt hajlandó, ezért eltávolították azt a kínálatból.

Támadást indítottak a szólásszabadság ellen a nagy technológiai cégek

- olvasható az Origo internetes portálon.

Összefoglalójukban több konzervatív véleményformálót és politikust idéznek, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy amit a liberális, demokrata kötődésű cégek csinálnak, az véleménydiktatúra, amely a kínai kommunisták cenzúrájára emlékeztet.

Egyre többen emlegetnek kettős mércét

A Parler egyik vezetője a Fox News csatornán arra hívta fel a figyelmet, hogy amit a cégek csinálnak, az kettős mérce. Rámutatott arra is, hogy ők nem moderálhatják a véleményeket.

Donald Trump legidősebb fia szintén kettős mércéről írt. Azzal példálózott, hogy Irán vallási vezetője szabadon terjesztheti Amerika és Izrael ellenes nézeteit. A diktatórikus rendszereknek is lehet Twitter-fiókjuk annak ellenére, hogy népirtással fenyegetnek, de pont az elnököt kell felfüggeszteni. Mao büszke lenne - utalt a Kínai Népköztársaság egykori keménykezű vezetőjére ifjabb Donald Trump.

Alekszej Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki politikus pedig azt írta, elfogadhatatlan a Trump-cenzúra, mert érzelmi és politikai alapon történik.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!