2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Konzervatív amerikai politikusok szerint Trump letiltása véleménydiktatúra

Támadást indítottak a szólásszabadság ellen a nagy technológiai cégek - olvasható az Origo internetes portálon. Összefoglalójukban arról írnak, hogy a Twitter és a Facebook közösségi oldalak is letiltották az amerikai elnököt, mert szerintük erőszakra szólította fel követőit. Az Apple, a Google és az Amazon pedig a republikánusok körében népszerű Parler közösségi oldalt tiltották le, mert állítólag ott szervezték a törvényhozás ostromát. A cikkben megszólaltatott konzervatív politikusok ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy ez olyan szintű véleménydiktatúra, amely a kínai kommunisták cenzúrájára emlékeztet.

  • Konzervatív amerikai politikusok szerint Trump letiltása véleménydiktatúra

A @realDonaldTrump felhasználó tweetjeinek és a helyzet alapos vizsgálata után végleg felfüggesztettük a felhasználó fiókját, mivel fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakra buzdítanak

- csak ez olvasható Donald Trump hivatalos Twitter-fiókjában.

A demokratákhoz közel álló cég a múlt héten szerdán egyszer már felfüggesztette Trump magánfiókját, miután hívei megostromolták a kongresszus épületét. Fél nap után azonban visszakapcsolták azt.

Trump az eset után úgy reagált, a Twitter egyre közelebb kerül a szólásszabadság betiltásához és a szélsőbaloldali eszmékhez.

Azt üzente híveinek, hogy hamarosan egy saját platformon jelentkezik.

 

Támadást a techóriások

A Twitteren kívül a Facebook és az Instagram is letiltotta az amerikai elnököt. A vállalatok azzal indokolták döntésüket, hogy Trump üzeneteivel feltüzelte híveit, akik később megrohamozták a Kongresszus épületét.

Az Apple, a Google és az Amazon pedig a republikánusok körében népszerű Parler közösségi oldal használatát lehetetlenítették el, mert állítólag ott is szervezték a törvényhozás ostromát. A Parlert a techóriások arra akarták rávenni, hogy moderálja az ott megjelenő tartalmakat, azonban erre nem volt hajlandó, ezért eltávolították azt a kínálatból.

Támadást indítottak a szólásszabadság ellen a nagy technológiai cégek

- olvasható az Origo internetes portálon.

Összefoglalójukban több konzervatív véleményformálót és politikust idéznek, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy amit a liberális, demokrata kötődésű cégek csinálnak, az véleménydiktatúra, amely a kínai kommunisták cenzúrájára emlékeztet.

Egyre többen emlegetnek kettős mércét

A Parler egyik vezetője a Fox News csatornán arra hívta fel a figyelmet, hogy amit a cégek csinálnak, az kettős mérce. Rámutatott arra is, hogy ők nem moderálhatják a véleményeket.

Donald Trump legidősebb fia szintén kettős mércéről írt. Azzal példálózott, hogy Irán vallási vezetője szabadon terjesztheti Amerika és Izrael ellenes nézeteit. A diktatórikus rendszereknek is lehet Twitter-fiókjuk annak ellenére, hogy népirtással fenyegetnek, de pont az elnököt kell felfüggeszteni. Mao büszke lenne - utalt a Kínai Népköztársaság egykori keménykezű vezetőjére ifjabb Donald Trump.

Alekszej Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki politikus pedig azt írta, elfogadhatatlan a Trump-cenzúra, mert érzelmi és politikai alapon történik.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Kína és Thaiföld közös hadgyakorlatot tart

Kína és Thaiföld közös hadgyakorlatot tart

Kína egyre szélesebb körű katonai tevékenysége az ázsiai-csendes-óceáni térségben az elmúlt időszakban növekvő aggodalmat keltett az Egyesült Államokban és szövetségeseiben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!