2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Kongóban rekordot döntött a civilek elleni gyilkosságok száma

Több mint kétezer, rekordszámú civilt öltek meg lázadó milíciák tavaly a Kongói Demokratikus Köztársaságban - közölte kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), amely figyelmeztetett arra, hogy az erőszak folytatódik a térségben.

A civilek közül mintegy hatszázat a keleti Észak-Kivu tartományban öltek meg, ahol továbbra is rendszeresen mészárolnak le vagy rabolnak el civileket, elsősorban a menekülttáborokban, ahol nincsenek jelen a kongói biztonsági erők - mondta egy sajtótájékoztatón Babar Baloch, az UNHCR szóvivője.

2020 decembere és 2021 januárja között legalább hét alkalommal hatoltak be fegyveres csoportok öt menekülttáborba Masisi közelében. Az egyik milícia éjszakai kijárási tilalmat vezetett be az egyik táborban, amely során bejárták a menekültek szállásait, hogy védelmi pénzt csikarjanak ki tőlük.

Az elmúlt két évben több mint ötmillió embert sújtott a bizonytalanság és az erőszak a Kongói Demokratikus Köztársaságban, csak Észak-Kivuban csaknem kétmillió menekült él az ENSZ szerint.

Az UNHCR szerint eddig mindössze a hat százaléka gyűlt össze az afrikai országban folytatott tevékenységeihez szükséges 196 millió dolláros (58,08 milliárd forintos) összegnek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Romániában is kimutatták az omikron változatot

Romániában is jelen van a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron elnevezésű változata, miután Dél-Afrikából visszatért két betegnél mutatták ki a kórokozónak ezt a variánsát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!