2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 17:55

Külföld

KMKSZ: Vessenek véget a kárpátaljai magyarok ellen folytatott koncepciós eljárásoknak

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség nyilatkozatban szólítja fel az illetékes ukrán szerveket: vessenek véget a kárpátaljai magyarok ellen folytatott koncepciós eljárásoknak. Az elmúlt hetekben magyar alapítványoknál, illetve a Brenzovics Lászlónak, a KMKSZ elnökének otthonában is tartottak házkutatást, a napokban pedig az Ungvári járásban található Szürtei kistérség képviselőtestülete ellen indítottak eljárást a hatóságok, mert az ukrán után elénekelték a Magyar Himnuszt is.

  • KMKSZ: Vessenek véget a kárpátaljai magyarok ellen folytatott koncepciós eljárásoknak

A Magyar Himnuszt énekli az Ungvári járásban található Szürtei kistérség képviselői testülete. Ez az a mobiltelefonnal készült amatőr felvétel, amely Ukrajnában országos botrányt váltott ki, és amelynek nyomán az ukrán hatóságok nyomozást indítottak.

A KMKSZ nyilatkozatban ítélte el azt, hogy az ukrán hatóságok eljárást indítottak a Szürtei kistérség képviselői tanácsa ellen. A szövetség felhívja a figyelmet: az elmúlt hetekben többször is az a vád érte a kárpátaljai magyarokat, hogy veszélyt jelenthetnek Ukrajna egységére nézve, ezek azonban mind alaptalan vádak, sok esetben provokációk.

Kárpátalja jellemzője a nemzetiségek közötti béke, erre a stabilitásra és nyugalomra kell törekedni a jövőben is, véli a KMKSZ. A szövetség felhívja Magyarország és a nemzetközi szervezetek figyelmét az ellenünk folytatott politikai nyomásgyakorlásra, egyben felszólítják Kijevet, hogy vessenek véget a kárpátaljai magyarok ellen folytatott koncepciós eljárásoknak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!