2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Klímatüntetések világszerte

Több mint száz országban tüntettek világszerte a klímaváltozás elleni hatékonyabb fellépésért. Svájcban és Portugáliában azonban összetűzésbe kerültek a demonstrálók a rendőrökkel. Lisszabonban több környezetvédő aktivistát is őrizetbe vettek.

  • Klímatüntetések világszerte

Több ezer holland fiatal maradt ki az iskolából pénteken, hogy részt vegyen a harmadik globális klímasztrájkon. A szervezők szerint 35 ezren vonultak fel a demonstráción. A holland kormány a tüntetés hatására bejelentette: azt terveik hogy 2030-ra felére csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Róma belvárosát is ellepték a demonstrálók. A tiltakozók azt követelték, hogy a világ vezetői tegyenek érdemi lépéseket az éghajlatváltozás ellen. A tüntetők szerint az üres szavak helyett most már tettek kellenek.

A római megmozduláson nagyon sok diák vett részt, miután az olasz oktatási miniszter azt kérte a tanároktól, hogy ne tekintsék hiányzásnak, hogyha a tanulók a tüntetés miatt nem mennek iskolába.

A bolygónk veszélyben van - ezt skandálták a demonstrálók a svájci Lausanne-ban. A hatóságok szerint 3500-an vonultak utcára. Több környezetvédő aktivista megpróbálta eltorlaszolni a város egyik főútját. A rendőrök azonban megakadályozták az akciót.

A portugál fővárosban is összetűzésbe kerültek a klímaváltozás elleni demonstrálók a hatóságokkal. A tüntetők ugyanis ülő sztrájkot tartottak Lisszabon belvárosában. Amikor az egyenruhások felléptek a demonstrálókkal szemben, az aktivisták azt kiabálták, hogy a demokrácia nem ilyen.

Európán kívül is számos országban csatlakoztak a globális megmozduláshoz. Tüntetést tartottak többek között: Argentínában, Bolíviában, Kanadában, Nigériában és Dél-Koreában is.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!