2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Kleine Zeitung-vélemény: Az EU-nak bocsánatot kell kérnie Orbán Viktortól

Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott – írja Boris Kálnoky a Kleine Zeitungban.

  • Kleine Zeitung-vélemény: Az EU-nak bocsánatot kell kérnie Orbán Viktortól

Az Európai Unió bocsánatkéréssel tartozik Orbán Viktornak – írta Boris Kálnoky az osztrák Kleine Zeitungban minapi véleménycikkében. A publicista szerint Európa migrációs politikája most jutott el oda, ahol a magyar miniszterelnöké már öt évvel ezelőtt tartott. Vagyis Brüsszel öt évet pazarolt el, hogy megvédje Európát. 

„Az idők változnak. Az Európai Bizottság »menekültválságról« beszélt, amikor 2015-ben, mindenfajta kontroll és papírok nélkül, milliószámra érkeztek Európába az emberek. Ma pedig már egyértelműen elismeri, hogy illegális migránsok rohamozzák meg a kontinenst”

– írja az osztrák Kleine Zeitungban megjelent cikkében Boris Kálnoky. A publicista szerint 5 évvel ezelőtt egyedül Orbán Viktor nevezte nevén a dolgokat és hozott komoly intézkedéseket: így ma már nem csak egy erős kerítés, hanem törvények is védik a magyar határokat. 

„Nem menekültek, hanem migránsok akarnak bejutni az EU-ba. Ha nem védjük meg határainkat, abba az EU tönkre fog menni”

– idézi Orbánt az újságíró. 

Kálnoky cikkében arra is kitér, hogy hiába kért Magyarország több pénzt határvédelemre az EU-tól, az akkori bizottsági elnöktől, Jean-Claude Junckertől 2017-ben csak „egy gúnyos válaszlevelet kapott”, pénzt nem. Akkor még a német kancellár, Angela Merkel is úgy nyilatkozott: „Az elzárkózás és a kerítés nem jelenthet megoldást”. 

„És most?” – teszi fel a kérdést a publicista. Most az Európai Unió pénzt és szolidaritást ígér annak a Görögországnak, amelynek a határain ma már szintén kerítés áll, amely már a tengeren visszafordítja a migránsok hajóit, sőt, figyelmeztető lövéseket is leadott országának határainál. 

Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott, írja Kálnoky. A magyar miniszterelnök már akkor azt mondta, hogy csak konzekvens határvédelemmel lehet megvédeni Európát, a kontinens pedig nem függhet a törökökkel kötött megállapodástól. „A magyar miniszterelnök szellemi szolgálatot végzett Európának. Akkor még úgy kritizálták emiatt, mintha ő lenne a gonosz megtestesítője.” 

Az EU most köszönettel tartozik neki – zárja gondolatait Kálnoky. 

 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!