2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Kleine Zeitung-vélemény: Az EU-nak bocsánatot kell kérnie Orbán Viktortól

Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott – írja Boris Kálnoky a Kleine Zeitungban.

  • Kleine Zeitung-vélemény: Az EU-nak bocsánatot kell kérnie Orbán Viktortól

Az Európai Unió bocsánatkéréssel tartozik Orbán Viktornak – írta Boris Kálnoky az osztrák Kleine Zeitungban minapi véleménycikkében. A publicista szerint Európa migrációs politikája most jutott el oda, ahol a magyar miniszterelnöké már öt évvel ezelőtt tartott. Vagyis Brüsszel öt évet pazarolt el, hogy megvédje Európát. 

„Az idők változnak. Az Európai Bizottság »menekültválságról« beszélt, amikor 2015-ben, mindenfajta kontroll és papírok nélkül, milliószámra érkeztek Európába az emberek. Ma pedig már egyértelműen elismeri, hogy illegális migránsok rohamozzák meg a kontinenst”

– írja az osztrák Kleine Zeitungban megjelent cikkében Boris Kálnoky. A publicista szerint 5 évvel ezelőtt egyedül Orbán Viktor nevezte nevén a dolgokat és hozott komoly intézkedéseket: így ma már nem csak egy erős kerítés, hanem törvények is védik a magyar határokat. 

„Nem menekültek, hanem migránsok akarnak bejutni az EU-ba. Ha nem védjük meg határainkat, abba az EU tönkre fog menni”

– idézi Orbánt az újságíró. 

Kálnoky cikkében arra is kitér, hogy hiába kért Magyarország több pénzt határvédelemre az EU-tól, az akkori bizottsági elnöktől, Jean-Claude Junckertől 2017-ben csak „egy gúnyos válaszlevelet kapott”, pénzt nem. Akkor még a német kancellár, Angela Merkel is úgy nyilatkozott: „Az elzárkózás és a kerítés nem jelenthet megoldást”. 

„És most?” – teszi fel a kérdést a publicista. Most az Európai Unió pénzt és szolidaritást ígér annak a Görögországnak, amelynek a határain ma már szintén kerítés áll, amely már a tengeren visszafordítja a migránsok hajóit, sőt, figyelmeztető lövéseket is leadott országának határainál. 

Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott, írja Kálnoky. A magyar miniszterelnök már akkor azt mondta, hogy csak konzekvens határvédelemmel lehet megvédeni Európát, a kontinens pedig nem függhet a törökökkel kötött megállapodástól. „A magyar miniszterelnök szellemi szolgálatot végzett Európának. Akkor még úgy kritizálták emiatt, mintha ő lenne a gonosz megtestesítője.” 

Az EU most köszönettel tartozik neki – zárja gondolatait Kálnoky. 

 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az erdélyi Szatmárnémetiben így zúgott a Ria-ria-Hungária + videó

Az erdélyi Szatmárnémetiben így zúgott a Ria-ria-Hungária + videó

A magyar labdarúgó-válogatott drámai mérkőzést vívott Skócia ellen vasárnap este és Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert. A sorsdöntő találat után többezren ünnepeltek az erdélyi Szatmárnémeti belvárosában, amit a gsp.ro sportportál tudósítója rögzített.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!