2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság vára 11:00

Külföld

Klaus Iohannis román elnök igazségtételt sürgetett

Jogi igazságtételt sürgetett az 1989-es romániai forradalom 30. évfordulóján Klaus Iohannis román elnök. A kommunista diktatúrát megdöntő, több mint 1100 áldozatot követelő forradalom ügyében még sok az adóssága az országnak – fogalmazott Iohannis a parlamentben. A román legfelső bíróságon néhány hete kezdődött meg az 1989-es forradalom pere. A fő vádlott a hatalmat megszerző Nemzeti Megmentési Front volt vezetője, Ion Iliescu, aki a történészek egybehangzó értékelése szerint puccsot hajtott végre Nicolae Ceaucescu pártfőtitkár ellen. A hatalomátvétel során Iliescu szándékosan keltett zavart, a megzavarodott katonák több helyen vaktában lövöldöztek, aminek számos civil áldozata lehetett.

  • Klaus Iohannis román elnök igazségtételt sürgetett

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!