2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Kizárt a házasságon kívüli intim együttlét Indonéziában - a parlament megszavazta

Az indonéz parlament megtiltja a házasságon kívüli nemi kapcsolatot az indonéz állampolgároknak és az országba látogató külföldieknek.

  • Kizárt a házasságon kívüli intim együttlét Indonéziában - a parlament megszavazta

A törvény egy éven belül biztosan nem lép hatályba, mert sok végrehajtási jogszabályt is el kell fogadni hozzá - közölte Edward Hiraeij emberi jogi miniszterhelyettes.

Az új törvénynek az AP hírügynökség bírtokába jutott példánya szerint a házasságon kívüli szexuális együttlét egy év börtönnel, a házasságon kívüli együttélés pedig hat hónap börtönnel büntethető. Ezen bűncselekmények gyanújával csak az érintett hozzátartozójának rendőrségi feljelentése alapján lehet eljárást indítani.

A fogamzásgátlás népszerűsítése és az istenkáromlás is törvénytelen lesz az új törvénykönyv szerint.

A törvénykönyv az abortuszt bűncselekménynek minősíti. Kivételeket tesz az életveszélyes egészségi állapotú anyák és a nemi erőszak esetében, feltéve, hogy a magzat 12 hetesnél fiatalabb.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!