2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kitiltották Jim Acostát a Fehér Házból

Felfüggesztették az amerikai elnökkel vitatkozó CNN-tudósító fehér házi akkreditációját.

  • Kitiltották Jim Acostát a Fehér Házból

Jim Acosta tegnap az Egyesült Államok déli határához tartó menekült-karavánról kérdezte, hogy miért minősítette a karavánt inváziónak. Az elnök nem volt hajlandó kielégítő választ adni a kérdésre, és elfordult az újságírótól, aki viszont ezt nem hagyta annyiban, majd tovább kérdezett. Végül az egyik női alkalmazott megpróbálta elvenni Acostától a mikrofont. A Fehér Ház azzal indokolta az akkreditáció megvonását, hogy a tudósító rátette kezét a mikrofonért nyúló fiatal fehér házi gyakornoknőre. A CNN precedens nélkülinek minősítette a történteket, a Fehér Házi Tudósítók Szövetsége pedig elítélte a büntetést, és a döntés visszavonására szólította fel a Fehér Házat.

JIM ACOSTA

Köszönöm Elnök úr. Egyik kijelentéséről szeretném kérdezni, amelyet a félidős választások kampányának legvégén tett.

TRUMP: Témánál vagyunk.

ACOSTA ... hogy ez a karaván invázió.

TRUMP Inváziónak tartom.

JIM ACOSTA

Ahogy tudja, elnök úr, a karaván nem invázió. Egy csapat migráns Közép-Amerikából az USA határa felé tart."

TRUMP Köszönöm, hogy ezt elmondja,.

ACOSTA Miért jellemezte így?

TRUMP Mert inváziónak tartom. Önnek és nekem más a véleményem.

ACOSTA Nem gondolja, hogy démonizálta a bevándorlókat a választáson?

TRUMP Nem, egyáltalán nem. Szeretném, hogy az országba jöjjenek, de legálisan érkezzenek. Jim, egy eljárás során kell bejönniük. Szeretném, hogy jöjjenek, mert emberekre van szükségünk."

Ekkor Acosta szeretett volna még kérdezni, de Trump elfordult tőle.

TRUMP Elég volt, Elég volt! Elég volt - mondta neki,

Majd a fehér ház gyakornoka megpróbálta elvenni a tudósítótól a mikrofont, miközben az orosz kapcsolatok vizsgálatáról szerette volna kérdezni, de Trump belefojtotta a szót.

A CNN-nek szégyellnie kellene magát, hogy náluk dolgozik. Maga egy faragatlan, szörnyű figura, és nem kéne a CNN-nél dolgoznia - mondta Acostának Trump. Ezután a mikrofon egy másik tudósítóhoz került, de Acosta ismét felállt, hogy a Trump bírálóinak küldött csőbombákról kérdezzen. Az elnök azonban felszólította, üljön le. A CNN-t álhír-terjesztéssel vádolta meg a tudósítóját pedig a nép ellenségének.

Később a fehér ház sajtóosztálya megvonta az újságíró akkreditációját. A Fehér Ház ezt azzal indokolta, hogy a CNN tudósítója rátette kezét a mikrofonért nyúló fiatal fehér házi gyakornoknőre. A CNN példa nélkülinek minősítette a történteket, a Fehér Házi Tudósítók Szövetsége pedig elítélte a büntetést, és a döntés visszavonására szólította fel a Fehér Házat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!