2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen 09:25

Külföld

Kiszállt a versenyből Donald Trump volt alelnöke, Joe Biden pedig új ellenfelet kapott

Felfüggesztette szombaton a republikánus elnökjelöltségért folyó kampányát Mike Pence volt alelnök. Az amerikai Demokrata Párton belül ugyanakkor pénteken egy újabb politikus jelentette be igényét az elnökjelöltségre Joe Bidennel szemben.

  • Kiszállt a versenyből Donald Trump volt alelnöke, Joe Biden pedig új ellenfelet kapott

A 2017 és 2021 között Donald Trump alelnökeként dolgozó republikánus politikus Las Vegasban a Republikánus Zsidó Koalíció éves vezetői konferenciáján jelentette be döntését, hogy "felfüggeszti kampányát", ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy kiszáll a versenyből  -adta hírül az MTI.

"Azért jöttem ma ide, hogy elmondjam, ez nem az én időm" - fogalmazott Mike Pence, akinek bejelentése hallhatóan meglepetésként érte a rendezvény résztvevőit. A republikánus párt zsidó szervezetének eseményén részt vettek a párt elnökjelöltségére pályázó politikusok, köztük Donald Trump, Ron DeSantis és Nikki Haley.

Mike Pence eddig a legismertebb politikus, aki a kampány korai szakaszában bejelentette visszalépését az elnökjelölti versenytől.

A volt alelnök hivatalosan júniusban indította kampányát az elnökjelöltségért. A közvéleménykutatások alapján ugyanakkor a republikánus szavazók körében nem tudta átlépni az 5 százalékos támogatottságot.

Bejelentésével egy időben nem közölte, hogy visszalépése után kit támogat majd a republikánus elnökjelöltségért zajló előválasztási folyamatban.

Új ellenfelet kapott Joe Biden

Az MTI közben arról is ír, hogy az amerikai Demokrata Párton belül pénteken egy újabb politikus jelentette be igényét az elnökjelöltségre Joe Bidennel szemben. Dean Phillips, a washingtoni Képviselőház demokrata tagja hivatalosan is közölte, hogy előválasztáson szeretne megmérkőzni Joe Biden hivatalban lévő elnökkel és jövő ősszel az elnökválasztáson indulni.

Minnesota állam képviselője pénteken tett nyilatkozatában Joe Bident "jó embernek" nevezte, és, ahogy mondta indulási szándéka nem a hivatalban lévő elnök ellen szól, hanem, mert "hallgat azokra, akik úgy gondolják, hogy az országnak változásra", és egy új generációra van szüksége.

Dean Phillips maga is elismerte, hogy nehéz feladatnak ígérkezik Joe Bident előválasztáson legyőzni. A Demokrata Párt vezető testülete, a Demokrata Nemzeti Bizottság (Democratic National Committee) korábban bejelentette, hogy nem szándékozik előválasztást szervezni az elnökjelöltségről.

Nyitókép: Politico

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Humanitárius segélyre, vagy újabb fegyverekre költené az Európában befagyasztott orosz vagyont?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!