2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis + videó

Kiszáll a republikánus elnökjelöltségért zajló versenyből Ron DeSantis, és Donald Trumpot támogatja - jelentette be döntését a floridai kormányzó az X közösségi médiumon helyi idő szerint vasárnap délután, alig egy nappal New Hampshire állam előválasztása előtt.

  • Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis + videó

A politikus megfogalmazása szerint nem várhatja el önkénteseitől, akik kampányában dolgoznak, hogy idejüket és anyagi lehetőségeiket rá áldozzák, ha "nem látszik a győzelem felé vezető világos út".

Donald Trumppal kapcsolatban úgy fogalmazott, világos számára, hogy a republikánus előválasztásokon részt vevő szavazók a volt elnöknek akarnak újabb lehetőséget adni, és megjegyezte, hogy a volt elnökkel fennálló nézeteltérései ellenére is világos, hogy Donald Trump magasan felülmúlja a hivatalban lévő elnököt, a demokrata párti Joe Bident.

Azt is hozzátette, hogy folytatja a munkát Floridában, ahol "példát mutatnak az ország számára".

Donald Trump közleményben reagált, amelyben köszönetet mondott Ron DeSantisnak a támogatásért.

Florida kormányzója hivatalosan tavaly júniusban jelentette be indulását az elnökjelöltségért, mint Donald Trump legkomolyabb párton belüli kihívója, támogatottsága viszont folyamatosan lemorzsolódott.

A két politikus között az előválasztási kampány során komoly szócsaták voltak, élesen bírálták egymást. A döntés bejelentése után megszólalt politikai elemzők úgy vélekedtek, hogy Ron DeSantis beállása Donald Trump mögé egyenesebbé teheti a volt elnök útját a hivatalos republikánus elnökjelöltség felé.

Ron DeSantis kampányának felfüggesztése után, Donald Trumpnak egyetlen jelentős párton belüli kihívója maradt Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó, korábbi ENSZ-nagykövet személyében. A posztra Donald Trump elnökként jelölte Nikki Haley-t.

Az amerikai előválasztási verseny január 22-én Iowa államban kezdődött jelölőgyűlésekkel, amelyeken Donald Trump magabiztosan győzött. Az első, szavazóhelyiségekben tartott előválasztást kedden tartják New Hampshire államban.

Az előválasztások folyamata június közepén zárul az Egyesült Államokban, majd július közepén a Republikánus Párt, augusztus közepén pedig a Demokrata Párt is megtartja az országos jelölő konvenciót, amelyeken véglegessé válik, hogy kit indítanak a november 5-i elnökválasztáson.

Borítókép: Ron DeSantis floridai kormányzó. MTI/AP/Charlie Neibergall

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!