2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Kiskorúakat is előállítottak Hongkongban

65 tüntetőt, köztük egy 12 éves gyereket is őrizetbe vettek a hongkongi rendőrök a múlt hétvégi kormányellenes demonstrációkon. A különleges státuszú városállamban vasárnap zavargásokba torkollt a tömegdemonstráció. A tüntetők Peking befolyása, valamint a rendőri túlkapások miatt tiltakoznak már hetek óta.

  • Kiskorúakat is előállítottak Hongkongban

A könnygáz füstje teljesen beborította Hongkong belvárosát. A különleges státuszú városállamban vasárnap zavargásokba torkollt a tömegdemonstráció. A tüntetők barikádokat emeltek és téglákkal valamint. Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendvédelmi erőket. Az egyenruhások válaszul könnygázt és a megmozdulások kezdete óta első alkalommal vízágyúkat is bevetettek.

Az indulatok annyira elszabadultak, hogy hat rendőr előrántotta szolgálati fegyverét, és egyikük figyelmeztető lövést adott le, miután a tiltakozók botokkal és rudakkal támadtak rájuk. A tüntetők azzal védekeztek, hogy csak azért folyamodtak erőszakhoz, mert a kormány a békés megmozdulásokra nem reagált. Az egészségügyi hatóságok szerint 48 ember sérült meg a biztonsági erőkkel vívott utcai összecsapásokban.

A kormányellenes demonstrációkon az elmúlt 2 napban összesen 65 tüntetőt vettek őrizetbe. A Legfiatalabb 12 éves. Az tiltakozókat egyebek között engedély nélküli gyülekezéssel, támadó fegyverek birtoklásával és hatósági személy elleni erőszakkal gyanúsítják. A megmozdulások kezdete óta több mint 830 embert tartóztattak le.

A demonstrációk eredetileg egy kiadatási törvény miatt kezdődtek, de az elmúlt hetekben egyre inkább a Peking által támogatott kormányzat elleni tiltakozássá váltak. A tiltakozók a törvénytervezet végleges visszavonásán kívül a hongkongi kormányzó lemondását, valamint a rendőrök tüntetőkkel szembeni fellépésének kivizsgálását követelik. 

A kormányzó a valaha volt legfelelőtlenebb vezető. Valójában Hongkongot Kína felé löki. A városállam majd megoldja a problémát, ehhez semmi köze a pekingi kormánynak - hangsúlyozta a Polgári Párt egyik törvényhozási képviselője

Az őrizetbe vételek ellenére a demonstrálók azt ígérték, hogy a következő napokban is folytatják a tiltakozóakciókat.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!