2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Kína kész beavatkozni Hongkongban

Kína figyelmeztette az egyre erőszakosabb tüntetőket, hogy nem marad tétlen, ha tovább mélyül a válság Hongkongban. A békés megoldás keresése érdekében Donald Trump személyes találkozóra hívta a kínai elnököt. Az amerikai külügyminisztérium pedig a hongkongi autonómia tiszteletben tartására szólította fel Kínát. A városállamban hetek óta tartanak a megmozdulások a kínai kormányzat növekvő befolyása ellen.

  • Kína kész beavatkozni Hongkongban

A békére valóban szükség lenne, mert a két és fél hónapja a kiadatási törvény módosítása miatt kezdődött, Kína növekvő befolyása elleni tüntetések egyre erőszakosabbak. A kínai állami televízióban egyenesen terroristákhoz hasonlították a megmozdulások résztvevőit. 

Néhány napja a repülőteret is le kellett zárni átmenetileg a demokráciapárti tüntetők miatt. A belváros pedig csatatérré vált, könnygázt vetettek be a tömeget oszlató rendőrök.

A pekingi kormány csütörtökön már azt közölte, hogy nem marad tétlen, ha tovább romlik a helyzet. A város határának közelében a kínai félkatonai szervezet, a fegyveres rendőrség több száz tagja tart tömegoszlató gyakorlatokat, a környező utcákban pedig páncélozott járművek várakoznak.

Az esetleges katonai beavatkozástól tartva az Egyesült Államok a hongkongi autonómia tiszteletben tartására szólította fel Kínát.

Donald Trump Twitter oldalán személyes találkozóra invitálta a kínai elnököt, hogy a kialakult helyzetről tárgyaljanak. Az amerikai elnök emellett a Pekinggel kötendő kereskedelmi megállapodás feltételéül szabta, hogy humánus módon kezeljék a válsággal fenyegető helyzetet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!