2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Kína a háború eszkalációjától tart

Kína már attól tart, hogy az ukrajnai háború tovább eszkalálódhat, ezért arra ösztönözte a világ országait, hogy ne szítsák tovább a tüzet. Eközben Nagy-Britanniában Károly király meglátogatta a brit kiképzést kapó ukrán katonákat, míg Kijev polgármesterének testvére, a korábbi bokszvilágbajnok Volodimir Klicsko a németországi kiképzést tekintette meg.

  • Kína a háború eszkalációjától tart

Kína azon kevés nagyhatalmak egyike, amely továbbra is az ukrajnai béke fontosságát hangsúlyozza a háború-párti országokkal szemben.

Európa legnagyobb országai eközben rendületlenül támogatják Kijevet: van aki fegyverekkel és harcjárművekkel, van aki kiképzéssel, és akad, aki mindkettővel. Utóbbi kategóriába tartozik Nagy-Britannia is, London Kijev egyik legbőkezűbb támogatója. A katonák kiképzését pedig maga III. Károly király is megszemlélte. A harcosok pedig örömmel fogadták a brit uralkodót.

Azonban nem csak a szigetországban zajlik az ukrán harcosok kiképzése: a német hadsereg is kiveszi a részét Kijev utánpótlásának tréningezéséből. A münsteri támaszponton a Leopard kettes tankok használatára képzik ki az ukránokat. Ide Kijev polgármesterének, a korábbi boksz-világbajnok Vitalij Klicskonak a testvére, a szintén nehézsúlyú-világbajnok Volodimir látogatott.

A támaszponton jelenleg 600 katona kiképzése zajlik, kétszer ennyien pedig már be is fejezték a felkészítést. A németek reményei szerint idén év végéig több mint 3 ezer német katonát képezhetnek ki Münsterben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!