2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Kimentették a távvezetékbe csapódott kisrepülő utasait az Egyesült Államokban

Az amerikai Maryland államban kimentették annak a kisrepülőgépnek az utasait, amely egy elektromos távvezetékbe csapódott.

  • Kimentették a távvezetékbe csapódott kisrepülő utasait az Egyesült Államokban

A baleset miatt több tízezer fogyasztónál megszűnt az áramellátás. A repülőgép a talajtól számított 10 emeletnyi magasságban függött.

A gép vasárnap - helyi idő szerint - nem sokkal este hat óra előtt zuhant a magasfeszültségű vezetékeket tartó toronyba, és mintegy 30 méterrel a föld felett belegabalyodott a vezetékekbe - mondta Scott Goldstein, Montgomery megye tűzoltóparancsnoka.

Az eset mintegy 1,6 kilométerre történt Montgomery Village repülőterétől, a főváros, Washington egyik külterületén. A történte miatt a környéken megszűnt az áramszolgáltatás, és késések keletkeztek a helyi metróvonalon.

A repülőgép előbb az egyik torony vezetékeinek ütközött, majd egy másik toronyba csapódott - közölte Donna Cooper, a helyi áramszolgálató cég elnöke hétfő délután egy sajtótájékoztatón.

A baleset idején ködös és esős idő volt - tette hozzá Pete Piringer, a megyei tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője. Tájékoztatása szerint a mentést nehezítette, hogy a vezetékek feszültség alatt álltak, amikor a repülőgép becsapódott.

A szakértők előbb megbizonyosodtak arról, hogy a vezetéket áramtalanították, majd nekiláttak pilóta és utasa kimentéséhez. A gépet rögzítették a toronyhoz, és néhány perccel később kiszabadították a bent lévőket.

Mindketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, és a kihűlés veszélye is fennállt - jelentette ki Goldstein.

A repülőgépet később a földre eresztették, kiderült, hogy a gép eleje összezúzódott.

A helyi közműszolgáltató még arról számolt be, hogy Montgomery megyében mintegy 120 ezer ügyfélnél ideiglenesen megszűnt az áramszolgáltatás, amelyet azonban nem sokkal később a legtöbb helyen sikerült helyreállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a londoni védelmi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!