2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Kimentették a távvezetékbe csapódott kisrepülő utasait az Egyesült Államokban

Az amerikai Maryland államban kimentették annak a kisrepülőgépnek az utasait, amely egy elektromos távvezetékbe csapódott.

  • Kimentették a távvezetékbe csapódott kisrepülő utasait az Egyesült Államokban

A baleset miatt több tízezer fogyasztónál megszűnt az áramellátás. A repülőgép a talajtól számított 10 emeletnyi magasságban függött.

A gép vasárnap - helyi idő szerint - nem sokkal este hat óra előtt zuhant a magasfeszültségű vezetékeket tartó toronyba, és mintegy 30 méterrel a föld felett belegabalyodott a vezetékekbe - mondta Scott Goldstein, Montgomery megye tűzoltóparancsnoka.

Az eset mintegy 1,6 kilométerre történt Montgomery Village repülőterétől, a főváros, Washington egyik külterületén. A történte miatt a környéken megszűnt az áramszolgáltatás, és késések keletkeztek a helyi metróvonalon.

A repülőgép előbb az egyik torony vezetékeinek ütközött, majd egy másik toronyba csapódott - közölte Donna Cooper, a helyi áramszolgálató cég elnöke hétfő délután egy sajtótájékoztatón.

A baleset idején ködös és esős idő volt - tette hozzá Pete Piringer, a megyei tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője. Tájékoztatása szerint a mentést nehezítette, hogy a vezetékek feszültség alatt álltak, amikor a repülőgép becsapódott.

A szakértők előbb megbizonyosodtak arról, hogy a vezetéket áramtalanították, majd nekiláttak pilóta és utasa kimentéséhez. A gépet rögzítették a toronyhoz, és néhány perccel később kiszabadították a bent lévőket.

Mindketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek, és a kihűlés veszélye is fennállt - jelentette ki Goldstein.

A repülőgépet később a földre eresztették, kiderült, hogy a gép eleje összezúzódott.

A helyi közműszolgáltató még arról számolt be, hogy Montgomery megyében mintegy 120 ezer ügyfélnél ideiglenesen megszűnt az áramszolgáltatás, amelyet azonban nem sokkal később a legtöbb helyen sikerült helyreállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Szerdán délután a rendőrség munkatársai megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A testet Budapesttől 40 kilométerre emelték ki a Dunából. A tragédia többi áldozatát továbbra is keresi a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!