2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Kim Dzsong Un személyesen vezényelte le a lőgyakorlatot

Csupán az szerepelt a hírügynökségi jelentésben, hogy "különféle nagy hatótávolságú csapásmérő eszközöket" vetettek be. Kim Dzsong Un az ország nyugati részén, egy védelmi alakulatból tekintette meg a hadgyakorlatot, ő adott parancsot a megkezdésére. A védelmi egységek gyorsreagáló képességét ellenőrizték az arcvonal elülső és nyugati szárnyán. Kim Dzsong Un négy fontos feladatot vázolt fel a csapásmérő képesség növeléséhez - írta a KCNA.

  • Kim Dzsong Un személyesen vezényelte le a lőgyakorlatot

A hírügynökség és a phenjani média is felvételeket mutatott be a rakéták kilövéséről, de a híradásokban a típusukról nem volt szó.

A dél-koreai hadsereg előző napi közleményében arról tájékoztatott, hogy Észak-Korea feltehetően ismét rövid hatótávolságú rakétákat tesztelt, két rakétát indított egy északnyugati bázisról a Japán-tenger felé. A rakéták először átrepültek több észak-koreai tartomány felett, mielőtt kiértek a Japán-tenger fölé, majd a vízbe csapódtak. A dél-koreai hadsereg mérése szerint 270, illetve 420 kilométert repültek, és 50 kilométeres magasságot értek el. Szakértők azt gyanítják, hogy Phenjan olyan új rakétákat próbált ki, amelyek kifejlesztését határozatban megtiltotta neki az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Észak-Korea múlt szombaton is "csapásmérő rakétagyakorlatot" tartott rövid hatótávolságú rakétákkal. Azt megelőzően 2017 novembere óta nem hajtott végre tesztet nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákkal. Szakértők szerint a múlt szombati rakétagyakorlat gondosan megtervezett lépés volt, és Phenjan ezzel akart nyomást gyakorolni az Egyesült Államokra, hogy legyen rugalmasabb a vele folytatott nukleáris tárgyalásokon.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!