2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Kim Dzsong Un reményei szerint sűrűbbek lesznek a csúcsok jövőre

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető levelet küldött Mun Dzse In dél-koreai elnöknek, sajnálkozását fejezve ki amiatt, hogy nem tudtak az év vége előtt még egyszer találkozni – közölte vasárnap Mun hivatala.

  • Kim Dzsong Un reményei szerint sűrűbbek lesznek a csúcsok jövőre

Ugyanakkor kifejezte reményét, hogy ezután sűrűbbek lesznek a csúcstalálkozók „a béke és gyarapodás” érdekében. Az idén nagyon felgyorsult a két ország közeledése, párhuzamosan az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti olvadással. A két koreai vezető háromszor találkozott, és Kim Dzsong Un júniusban Szingapúrban találkozott Donald Trump amerikai elnökkel is, ami történelmi jelentőségű esemény volt.

Kim levelében újévi üdvözlete mellett emlékeztetett azokra a gyakorlati lépésekre, amelyeket a két Korea megtett az idén viszonyuk és kapcsolataik javítására. Mun Facebook-oldalán üdvözölte Kim elkötelezettségét a további tárgyalásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!