2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Kilőttek egy kertbe tévedt medvét Olaszországban

Megöltek egy anyamedvét a közép-olaszországi Abruzzóban. Az eset óriási port kavart, a környezetvédelmi miniszter és a tartomány vezetése is az eset kivizsgálást kéri. A medve mama két medvebocsot hagyott maga után, akiket most drónokkal és helikopterekkel keresnek, mert egyedül még nem tudnak gondoskodni magukról. Az 56 éves elkövető tettéért 4 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

  • Kilőttek egy kertbe tévedt medvét Olaszországban

Az Amarena névre hallgató medve az Abruzzói Nemzeti Park egyik kedvence volt. Két medvebocsával gyakran tűnt fel lakott területeken is, ahol a turisták előszeretettel videózták. Legutóbb néhány napja készült felvétel róluk, amint egy faluban masíroztak az emberek között. Az abruzzói medvék még soha senkit nem bántottak. Összesen 60 példány maradt fenn belőlük a környéken, ahol a települések medvebarátnak hirdetik magukat.

"Nálunk működik az együttélés a medve és az ember között. Ez egy kisebb nemzeti park, ahol vannak kisebb medve általi behatolások magánterületekre, de ezek kezelhetőek" - mondta egy állatvédő.

A medve ezúttal egy 56 éves férfi kertjébe tévedt, aki azonnal lelőtte. A környékbeli lakosok és állatvédők tiltakozásra készülnek, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy valaki védett állatokra lő ahelyett, hogy elbújna, ha veszélyben érzi magát. Az elkövető annyi lakossági fenyegetést kapott, hogy rendőri védelmet kellett kérnie.

Az 56 éves kereskedő ellen nyomozást indítottak védett állat megölése miatt. Tettéért 4 hónaptól 2 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik. A hatóságok közben hőkamerákkal pásztázzák a nemzeti parkot, hogy be tudják fogni a medvebocsokat. Ők ugyanis még nem képesek élelmet szerezni maguknak és a medve mama nélkül a vadállatok sem kímélnék őket. A befogást nehezíti, hogy annyira picik még, hogy elkábítani sem lehet őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!