2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Kijevi források szerint ukrán civilekkel is végeztek az oroszok + videó

Újabb sikerekről számolt be az orosz hadsereg. Moszkva közlése szerint ismét több száz ukrán katonával végeztek a frontvonalon egy nap alatt. Kijev eközben arról számolt be, hogy a megszálló csapatok civilekkel is végeztek a rakéta- és dróntámadások során. A Kreml nem kommentálta az erről szóló híreket.

  • Kijevi források szerint ukrán civilekkel is végeztek az oroszok + videó

Az ukrán hírekkel ellentétben szívélyes fogadtatásban volt része a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetőjének a zaporizzsjai atomerőműben. Legalábbis erről tanúskodnak a Moszkva által közzétett videofelvételek.

Rafael Grossit orosz tisztviselők és szakemberek várták Enerhodarban. A NAÜ főigazgatóját körbevezették a létesítményben, majd tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az argentin diplomata örömtelinek nevezte, hogy továbbra is biztosított a reaktorok hűtése.

Grossi újabb látogatása során szerzett tapasztalatai cáfolták Kijev azon állításait, miszerint Európa legnagyobb atomerőműve vízhiánnyal küzdene, ami akár nukleáris katasztrófához is vezethet.

"Negyedik alkalommal kerestük fel a zaporizzsjai atomerőművet. A vizsgálatok sikeresek voltak. Felmértük a létesítmény jelenlegi állapotát és meggyőződtünk a nukleáris biztonság helyzetéről"

- hangsúlyozta Rafael Grossi.

A frontvonal közelében fekvő Enerhodarban nyugalom volt, ugyanez azonban nem mondható el a fővárosról. Kijev nagy részén ugyanis részleges áramszünet volt az orosz légitámadások miatt.

"A mögöttem álló épületet eltalálták, ahogy számos másikat is. Mintegy 20-an sebesültek meg, őket kórházba szállították. Két ember életét vesztette, és nem zárható ki, hogy ez a szám emelkedni fog" - nyilatkozta Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere.

Sajtóhírek szerint az Európai Unió ukrán fővárosban tartózkodó külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét is biztonságba kellett helyezni.

Kijev mellett más településekre is csapást mértek az oroszok, ezért Ukrajna több térségében megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Az újabb támadásnak, amelyet több hullámban hajtottak végre a megszálló erők, több halottja és sebesültje van, pontos számokat ugyanakkor nem közölt az ukrán vezetés.

Kiadta friss hadijelentését Moszkva is. Az orosz védelmi tárca beszámolója szerint a különleges műveletben részt vevő katonák előnyösebb hadállásokat foglaltak el Liman és Donyeck környékén.

A minisztérium szóvivője azt is elmondta, hogy a frontvonal több pontján sikerült visszaverni az ukrán rohamokat. A meghiúsult akciók során ismét több százan vesztették életüket vagy sebesültek meg. Kijev részéről azonban nem érkezett reakció a veszteségeket illetően.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új gazdaságpolitikára van szükség az Európai Unióban + videó

Új gazdaságpolitikára van szükség az Európai Unióban + videó

Érdeke a blokkosodás az Egyesült Államoknak - jelentette ki a Századvég Intézet igazgatója. Hortay Olivér szerint, ha pedig egy mélyülő kereskedelmi konfliktust kezd az Európai Unió Kínával, akkor még az orosz szankcióknál is sokkal súlyosabb következményekre kell felkészülnie.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!