2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Kiemelt figyelem kísérte Giorgia Meloni magyarországi látogatását

A vezető hírek között számolt be az olasz média Girogia Meloni magyarországi látogatásáról. Meloni budapesti felszólalásában kiemelte, hogy nem ért egyet azzal, hogy a migráció hozzájárulna a népességnövekedéshez. Szerinte a nagy nemzeteknek felelősséget kell vállalniuk a saját jövőjük építéséért. Azt mondta: mindig is ellenezte, amikor a férfiak azt állították, hogy a több gyermek miatt a nők nem fognak dolgozni. Elmondása alapján: a magyar példa őt igazolja.

  • Kiemelt figyelem kísérte Giorgia Meloni magyarországi látogatását

A budapesti demográfiai csúcsra érkezett Giorgia Meloni látogatását kiemelt figyelem kísérték Olaszországban. A Dél-európai állam sajtóorgánumai számos tudósítóval voltak jelen az eseményen és élő bejelentkezésekkel számoltak be Meloni beszédéről, valamint az Orbán-Meloni találkozóról. Az olasz parlament pedig élőben közvetítette a kormányfő budapesti beszédét.

„Ahogyan azt Magyarország tökéletesen megmutatta, a családok támogatása konkrét eredményekhez vezet. Ferenc pápa is erre hivatkozott legutóbbi apostoli látogatása során. A magyar példa azt mutatja, hogy tudunk változtatni, ha akarunk. Akarat és a bátorság kell ahhoz, hogy a megfelelő intézkedéseket és befektetéseket meghozzuk" – mondta Giorgia Meloni,  Olaszország miniszterelnöke, aki azt is aláhúzta, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a nők támogatásának is.

A tudósítások azt is hangsúlyozták, hogy az olasz kormányfő több mint egy órás megbeszélést folytatott Orbán Viktorral, akivel közösen ítélték el az Ukrajna elleni háborút, egyeztettek az európai kérdésekről, az illegális bevándorlás tekintetében pedig mindketten az afrikai indulások megállítását hangsúlyozták. Meloni budapesti útjakor apokaliptikus állapotok uralkodtak Lampedúsán, a kormányfő pedig az utazás előtti este nyilatkozott erről az olasz közszolgálati tévének.

„Csak akkor tudjuk megfékezni az illegális bevándorlást, ha ott állítjuk meg őket, ahonnan indulnak. Tovább dolgozom ezen és látom, hogy változott az európai hozzáállás, de nem látok konkrét eredményeket.” – emelte ki az olasz miniszterelnök. 

Az olasz média azt is hangsúlyozta, hogy Meloni szerint a gazdasági válság hatással van a népességnövekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!