2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Kiderült, mi tüzelte föl a spekulánsokat + Videó

A spekulánsoknak kedveznek a görög segélyek, a mentőcsomagokkal pedig több kárt okoztak az uniós vezetők az európai adófizetőknek, mintha hagyták volna Görögországot csődbe menni – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című műsorának adott exkluzív interjúban Kunibert Raffer, a bécsi egyetem közgazdászprofesszora.

Az államcsődelmélet nemzetközi szakértőjeként ismert közgazdász kifejtette: 2010-ben, vagyis a válság kezdetén a görög államadósság a GDP 120 százalékán állt, jövőre pedig elérheti a 200 százalékot, vagyis a helyzet javulás helyett tovább romlott.


„A helyes döntés most az lenne, ha lezárnánk a történetet Görögországban és végigvinnénk az államcsődöt, ha ezt korábban meglépik, akkor Spanyolországban és Portugáliában sem ebben az irányban fejlődtek volna az események – jelentette ki Raffer. – Ha Görögország esetében azt mondják, mi fizetünk mindent, ahogy tulajdonképpen az üzenet 2010-ben hangzott, akkor természetesen a spekulánsok azt mondják, ez csodálatos, és előbb vagy utóbb nemcsak Görögország kerül a látókörükbe, hanem a nagyobb adósságok is, amelyek haszonnal kecsegtetnek – tette hozzá. – Pontosan ez történt, a görög mentőcsomag feltüzelte a spekulánsokat” – mondta a professzor.

Raffer egy két héttel ezelőtti interjújában is azt hangoztatta, hogy a görög államcsődre már régen sor került volna, ha az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap közös erővel újabb és újabb segélyekkel nem tartották volna felszínen az országot, amivel csak tovább fokozták az európai adófizetőknek okozott károkat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!