2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Külföld

Kiderült, mi okozhatta a tragikus vonatbalesetet

Tragikus emberi hiba okozta a 38 emberéletet követelő kedd esti vonatbalesetet - jelentette ki szerdán Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő.

  • Kiderült, mi okozhatta a tragikus vonatbalesetet

"Minden arra utal, hogy a katasztrófát sajnálatos módon egy tragikus emberi tévedés okozta" - mondta a kormányfő, aki példa nélkülinek nevezte az ütközést, és teljes körű, független vizsgálatot ígért.

Az Athénból az ország északi részébe, Szalonikibe tartó személyvonat és egy Szalonikiből indult tehervonat ütközött össze frontálisan az ország középső részén fekvő Lárisza előtt, a balesetben a legfrissebb adatok szerint 38-an haltak meg. Az ütközés hatására több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

A kormányszóvivő szerint a mentésben szerdán mintegy ötszáz ember vett részt.

A görög tűzoltóság közölte, hogy szerda este 57 sérültet kórházban ápoltak, hatot közülük az intenzív osztályon. Tizenötnél több sérültet ellátás után hazaengedtek a kórházból.

A hatóságok őrizetbe vették a láriszai állomásfőnököt, aki ellen egy igazságügyi illetékes szerint "nem szándékos emberölés és testi sértés okozása miatt" indult eljárás. Az 59 éves ember tagadta felelősségét, szerinte valamilyen műszaki probléma okozta a tragédiát - közölték.

Az áldozatok többsége fiatal - mondta Kiriákosz Micotákisz. A hosszú hétvége után - hétfő munkaszüneti nap volt Görögországban - sok egyetemista tért vissza Szalonikibe.

A miniszterelnök elmondta, hogy a tömegbaleset helyszínén és a láriszai kórházban tett látogatása során találkozott az áldozatok hozzátartozóival, akik azt kérdezték tőle: miért?. "Tisztességes válasszal tartozunk nekik" - mondta a kormányfő a televízió által felvett rövid beszédében.

A balesetben nyolc vasúti dolgozó halt meg, közöttük a személy- és a tehervonat két-két mozdonyvezetője - közölte Jannisz Nicász, a Görög Vasúti Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!