2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Külföld

Kiakadt Guy Verhofstadt

A korábbi belga kormányfő Ursula von der Leyent hibáztatja a járványkezelésre adott lassú európai uniós eljárás miatt.

Európa egyik legbefolyásosabb és legismertebb politikusa szerint a Brüsszel és Westminster közötti vakcinügy kezelése egy „diplomáciai katasztrófa volt,” ami megtorpedózta az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokat. Guy Verhofstadt, a volt belga miniszterelnök és az Európai Parlament tavalyig tartó Brexit-koordinátora Von der Leyen asszonyt hibáztatta az oltások „fiaskójának” súlyosbodásáért is.

Verhofstadt már korábban is

igen kritikusan fogadta az Európai Bizottság elnökének pánikszerű helyzetkezelését,

amely számos egész Uniót érintő problémával fenyeget. Figyelmeztette továbbá von der Leyent, aki nem igazán tudta biztosítani a Covid-19 vakcinaellátást az Egyesült Királysággal szemben hogy ezzel „drasztikusan meghosszabbította a járvány idejét a kotinensen”.

„Fiaskónak hívtam, és egy fiaskó is. Két hónap után az oltottság drámaian alacsony Európában.

Átlagosan nem több, mint négy százaléka kapta meg az első oltást az uniós polgároknak” – folytatta Verhofstadt. Úgy ítéli meg a belga politikus, hogy a vakcinák új exportengedélyének bevezetése is csak felesleges terhet jelent, és pont a gyors oltakozással ellentétes hatást fejt ki.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!