2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kiakadt Guy Verhofstadt

A korábbi belga kormányfő Ursula von der Leyent hibáztatja a járványkezelésre adott lassú európai uniós eljárás miatt.

  • Kiakadt Guy Verhofstadt

Európa egyik legbefolyásosabb és legismertebb politikusa szerint a Brüsszel és Westminster közötti vakcinügy kezelése egy „diplomáciai katasztrófa volt,” ami megtorpedózta az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokat. Guy Verhofstadt, a volt belga miniszterelnök és az Európai Parlament tavalyig tartó Brexit-koordinátora Von der Leyen asszonyt hibáztatta az oltások „fiaskójának” súlyosbodásáért is.

Verhofstadt már korábban is

igen kritikusan fogadta az Európai Bizottság elnökének pánikszerű helyzetkezelését,

amely számos egész Uniót érintő problémával fenyeget. Figyelmeztette továbbá von der Leyent, aki nem igazán tudta biztosítani a Covid-19 vakcinaellátást az Egyesült Királysággal szemben hogy ezzel „drasztikusan meghosszabbította a járvány idejét a kotinensen”.

„Fiaskónak hívtam, és egy fiaskó is. Két hónap után az oltottság drámaian alacsony Európában.

Átlagosan nem több, mint négy százaléka kapta meg az első oltást az uniós polgároknak” – folytatta Verhofstadt. Úgy ítéli meg a belga politikus, hogy a vakcinák új exportengedélyének bevezetése is csak felesleges terhet jelent, és pont a gyors oltakozással ellentétes hatást fejt ki.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!