2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Kezdődik a tanév Európa országaiban

Szigorú óvintézkedések mellett egyre több európai országban kezdődik meg a tanév. A járvány által súlyosan érintett Spanyolországban fél éves szünet után kezdik meg az iskolai oktatást. Minden tanulónak kötelező a maszk viselése. Az Európai Parlamentben a jövő héten kezdődik a munka, de a járványhelyzet miatt nem Strasbourgban, hanem Brüsszelben tartja majd üléseit a testület.

  • Kezdődik a tanév Európa országaiban

Amíg elég meleg van és nem esik az eső, a szabadban tartják meg az órákat ebben a boszniai általános iskolában. A diákok örülnek, hogy végre iskolába járhatnak és úgy tanulhatnak, hogy minimálisra csökkent annak esélye, hogy bárki elkaphassa a koronavírust.

A korábbinál kisebb osztálylétszámmal, maszkban, lázméréssel és rendszeres kézmosással kezdődött meg a kisiskolásoknak a tanév Spanyolországban.

Hat hónapos szünet után járhatnak újra iskolába a spanyol gyerekek, de vannak olyanok, akiket inkább otthon tartanak a szülei, továbbra sem engedik őket közösségbe a járványveszély miatt.

Az óvatosság nem árt. Az európai országok közül ugyanis elsőként Spanyolországban haladta meg a félmilliót a fertőzöttek száma.

Belgiumban napok óta emelkedik a fertőzöttek száma

Hamarosan újraindul az élet az Európai Unió fővárosában is, amennyiben a járványhelyzet ezt megengedi. A Magyarországgal szinte megegyező népességű Belgiumban ugyanis napok óta emelkedik a fertőzöttek száma. Átlagban 500 új beteget regisztrálnak 24 óra alatt.

A járvány kitörése óta már csaknem 89 ezren fertőződtek meg a koronavírussal. A halottak száma pedig közelíti a 10 ezret. Miközben azonban a vírusfertőzések száma nő, a súlyos esetek és a halálozások száma 15 - 20 százalékkal csökkent a márciusi-áprilisi időszakhoz képest. A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárosban, Brüsszelben van, illetve az Antwerpeni régióban

- erről Zöldhegyi Katalin, a Hír TV tudósítója beszélt.

Franciaországban is csökken a vírus terjedése

Az utóbbi hetek gyors emelkedése után Európa legtöbb országához hasonlóan Franciaországban is csökken a vírus terjedése az utóbbi napokban. De ez még így is naponta 4 ezer új esetet jelent.

Franciaországban eddig már több mint 328 ezren kapták el a koronavírust, a halottak száma pedig meghaladja a 30 ezret, ami a világon a hetedik legrosszabb arányt jelenti.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!