2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Külföld

Kezdődik a tanév Európa országaiban

Szigorú óvintézkedések mellett egyre több európai országban kezdődik meg a tanév. A járvány által súlyosan érintett Spanyolországban fél éves szünet után kezdik meg az iskolai oktatást. Minden tanulónak kötelező a maszk viselése. Az Európai Parlamentben a jövő héten kezdődik a munka, de a járványhelyzet miatt nem Strasbourgban, hanem Brüsszelben tartja majd üléseit a testület.

  • Kezdődik a tanév Európa országaiban

Amíg elég meleg van és nem esik az eső, a szabadban tartják meg az órákat ebben a boszniai általános iskolában. A diákok örülnek, hogy végre iskolába járhatnak és úgy tanulhatnak, hogy minimálisra csökkent annak esélye, hogy bárki elkaphassa a koronavírust.

A korábbinál kisebb osztálylétszámmal, maszkban, lázméréssel és rendszeres kézmosással kezdődött meg a kisiskolásoknak a tanév Spanyolországban.

Hat hónapos szünet után járhatnak újra iskolába a spanyol gyerekek, de vannak olyanok, akiket inkább otthon tartanak a szülei, továbbra sem engedik őket közösségbe a járványveszély miatt.

Az óvatosság nem árt. Az európai országok közül ugyanis elsőként Spanyolországban haladta meg a félmilliót a fertőzöttek száma.

Belgiumban napok óta emelkedik a fertőzöttek száma

Hamarosan újraindul az élet az Európai Unió fővárosában is, amennyiben a járványhelyzet ezt megengedi. A Magyarországgal szinte megegyező népességű Belgiumban ugyanis napok óta emelkedik a fertőzöttek száma. Átlagban 500 új beteget regisztrálnak 24 óra alatt.

A járvány kitörése óta már csaknem 89 ezren fertőződtek meg a koronavírussal. A halottak száma pedig közelíti a 10 ezret. Miközben azonban a vírusfertőzések száma nő, a súlyos esetek és a halálozások száma 15 - 20 százalékkal csökkent a márciusi-áprilisi időszakhoz képest. A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárosban, Brüsszelben van, illetve az Antwerpeni régióban

- erről Zöldhegyi Katalin, a Hír TV tudósítója beszélt.

Franciaországban is csökken a vírus terjedése

Az utóbbi hetek gyors emelkedése után Európa legtöbb országához hasonlóan Franciaországban is csökken a vírus terjedése az utóbbi napokban. De ez még így is naponta 4 ezer új esetet jelent.

Franciaországban eddig már több mint 328 ezren kapták el a koronavírust, a halottak száma pedig meghaladja a 30 ezret, ami a világon a hetedik legrosszabb arányt jelenti.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!