2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Kezdetét vette a riói karnevál

Kezdetét vette a világ leghíresebb karneválja Rio de Janeiro-ban. A parádén a látványos jelmezek mellett a szamba is főszerepet kap, hiszen ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szambaiskolák táncosai. A zsűri hamvazószerdán hirdeti ki a verseny győzteseit.

  • Kezdetét vette a riói karnevál

A műhelyekben éjjel nappal folyt a munka, hogy a pénteki megnyitóra minden elkészüljön.

Az iskolák több mint 4 millió dollárt költenek a ruhákra és az előkészületekre.

Fergeteges hangulat, lélegzetállító jelmezek.

Brazília második legnagyobb városában a pénteki felvonulással nyitották meg hivatalosan a fesztivált. Rio de Janeiro jelképes aranykulcsát átadták a karnevál királyának.

A zenés-táncos ünnep egyik legfontosabb helyszíne a brazil farsang főutcája, a több mint másfél kilométeres Sambadrom. Itt mindennap különféle szamba iskolák vonulnak fel.

A fellépőknek 80 percük van arra, hogy elkápráztassák a nézőket és a bírákat, akik nemcsak a tánctudást értékelik, hanem a jelmezeket is. A szambaiskolák egész évben erre a produkcióra készülnek. A versengés győztesét szerdán hirdetik ki.

A 6 napos mulatságra csaknem 2 millió turistát várnak.

A szállodák többségében telt-ház van. Szakértők szerint ez annak is köszönhető, hogy Brazíliában még nem ütötte fel a fejét a koronavírus. A latin amerikai ország vezetése úgy döntött, hogy akinél a vírus tünetei jelentkeznek azonnal karanténba helyezik.

A riói karnevált jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!