2024. 10. 03. Csütörtök Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Készültség lépett életbe az olasz fővárosban + videó

Maximális készültség lépett életbe az olasz fővárosban, ahol betiltották a tüntetéseket az október 7-i Izrael ellenes támadás évfordulója közeledtével. Palesztin barát csoportok ennek ellenére tovább szervezik azokat, a hétvégén 30 ezer rendbontóra számítanak Rómában. Ezzel egyidőben megerősítették a védelmet a gettóban, mert egy ismert baloldali személyiség arra biztatta a demonstrálókat az elmúlt napokban Milánóban, hogy jelöljék meg azokat a házakat, ahol zsidók laknak.

  • Készültség lépett életbe az olasz fővárosban + videó

Olaszországban engedélyezettek a palesztinpárti tüntetések egész évben, ám a tavalyi október 7-i véres Izrael elleni terrortámadás más megítélés alá esik. Az áldozatokra természetesen szabad emlékezni, de a merénylőket ünnepelni nem lehet. Ahogy közeledik a terrortámadás egyéves évfordulója, egyre több palesztinpárti tüntetést tartanak. A múlt héten Milánóban szélsőbaloldali szervezetek holokauszt túlélőket, kormánytagokat kiáltottak ki ellenségnek.

„Nem kell beszüntetni sem a Palesztina sem más melletti tüntetéseket, hanem az Izrael és a zsidó közösség elleneseket kell betiltani. Ezek ugyanis törvényellenesek” -jelentette ki Ettore Rosato baloldali képviselő.

Rómában azonban az egyik kerületi imám közös, szabadtéri fohászkodásra kérte a hívőket, ahol a Hezbollah síita terrorszervezet nemrég megölt vezetőjéért imádkoztak volna. A Hír TV által a római gettóban megkérdezett járókelő azonban úgy látja, hogy ez egy nagyon nehéz időszak, amikor nem az utcán kell szítani az indulatokat.

„Én nem értek egyet a tüntetésekkel jelenleg mert veszélyes lehet a lakosságra nézve. Ez egy feszült pillanat, jobb, ha a politikusok érvelnek békére, és nem az emberek, akiket akár egy rossz ügy mellett is fel lehet lázítani - jelentette ki egy nő.

A Liga képviselője szerint az erőszakos tüntetéseknek nincs helyük az országban.

„Aki békésen, törvényesen tiltakozik, az megteheti, mert demokráciában élünk. Viszont akik kirakatokat betörve és koncentrációs táborokba deportáltakat, holokauszt túlélőket szidalmazva tüntetnek, azoknak börtönben a helyük. Ahogy ez Magyarországon működik. Az erőszakos emberek, mint Ilaria Salis, akihez Magyarországnak volt szerencséje, azoknak börtönbe kell menniük" - jelentette ki ndrea Crippa jobboldali képviselő.

A római La Sapienza Egyetem azonban szerdán egy volt terrorista nőt hívott meg előadni online, ami csak a technikai problémák miatt hiúsult meg. Ugyanezen az egyetemen az utóbbi 2 évben nem engedtek szóhoz jutni zsidó származású és jobboldali újságírókat sem. De 16. Benedek pápa sem nyithatta meg a tudományos évet 2008-ban mert túl jobboldalinak tartották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Két lengyel politikus, Anna Bryłka és Tomasz Buczek csatlakozott a Patrióták Európáért nevű európai parlamenti frakcióhoz. "A frakciót így már 13 országból, 14 párt és 86 képviselő alkotja" – írta meg a Facebookon Gál Kinga a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke.
A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

"A brüsszeli bürokratáknak ez a javaslata az egész európai gazdaság szempontjából rendkívül kockázatos és rendkívül veszélyes. Ráadásul a célba vett ország minden hasonló esetben válaszintézkedésekkel él." Többek között így fogalmazott Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Unatkoznak az Európai Bizottságban?

Unatkoznak az Európai Bizottságban?

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarország ellen, mert álláspontja szerint a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény uniós jogot sért - tájékoztatott a brüsszeli végrehajtó testület csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!