2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Késes támadás történt Tokió környékén

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi kedden a Tokió környéki Kavaszakiban. A támadásban ketten meghaltak, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült, közülük többen súlyosan.

  • Késes támadás történt Tokió környékén

Egy 12 éves kislány és egy harmincas éveiben járó a kórházban halt bele sebesüléseibe. A merénylet után a 40-50 év körüli támadó nyakon szúrta magát, és meghalt. Az áldozatok többsége 6-7 éves diáklány volt, egy katolikus magániskola tanulója. A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő. A rendőrök a helyszínen két kést is találtak.

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el a szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.

Japánban ritka az effajta erőszakos bűncselekmény, de előfordultak súlyosabb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt tucatnyinál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén. Két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogosátkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!