2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Késelés történt egy hollandiai egyházi központban

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában, egy egyházi központban, három ember súlyosan megsérült, az elkövető elmenekült a helyszínről - közölte a hágai rendőrség.

  • Késelés történt egy hollandiai egyházi központban

Az NL Times hírportál tudósítása szerint a támadás fél tíz óra körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9.38 órakor történt, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg.

Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai - fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják mi vezetett a késeléshez.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!