2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Képviselni a magyar érdekeket, ameddig csak lehet

A 2010 utáni időszak a szocialista kormányok elhibázott uniós politikájának helyrehozásáról szólt – mondta Magyarország élőben című műsorunkban az EU-ügyekért felelős államtitkár.

Győri Enikő hozzátette: az Orbán-kormány a jövőben is el fog menni a végsőkig, hogy képviselje a nemzeti érdekeket az unióban. „Mi azon vagyunk, hogy minden magyar állampolgárt érintő ügyről lehessen beszélni és ne szelektíven nézzük azt, hogy miben van közös politika és miben nincs. Egyébként a székely autonómia ügyében is folyik egy kezdeményezés, azt a magyar kormány megtámogatja a bíróság előtt is. Tehát beszálltunk peres félként, ha úgy tetszik, úgyhogy az összes fórumot ki kell arra használni, hogy magyar állampolgárok, teljesen mindegy, hogy a határ melyik oldalán élnek, a lehető legkedvezményesebb elbánásban részesülhessenek” – fogalmazott Győri Enikő.

– Tehát képviselni a magyar érdekeket?
– Így van, minden állam ezt csinálja.
– A falig…
– Ameddig csak lehet – monda az EU-ügyi államtitkár.

Tekintse meg a Győri Enikővel készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!