2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

"Képes-e erre egy férfi?" – Így indított az új miniszter

A válságövezetekről nem beszélt az új amerikai külügyminiszter, a külképviseletek dolgozóinak viszont védelmet ígért. Az Egyesült Államok líbiai nagykövetségét tavaly ősszel, a törökországit pedig múlt héten támadták meg.

Tapssal fogadták új kollégái a vietnami veteránt a külügyminisztériumban. John Kerry tréfálkozott, arra utalva, hogy az elmúlt nyolc évben nő vezette az amerikai diplomáciát. George W. Bush második elnöksége idején Condolezza Rice, Barack Obama első ciklusában pedig Hillary Clinton volt az Egyesült Államok külügyminisztere.

„Íme a nagy kérdés az ország, a világ és a külügyminisztérium számára: Képes-e egy férfi elvezetni a külügyminisztériumot?” – tette föl a kérdést Kerry.

Kerry méltatta elődjét, aki szerinte az iraki fogolykínzások után helyreállította Amerika hírnevét a világban. A válságövezetekre – mint a Közel-Kelet vagy az újabb nukleáris tesztrobbantásra készülő Észak-Korea – nem tért ki. A törökországi és a líbiai amerikai nagykövetségeket ért terrortámadásokat viszont nem hagyta szó nélkül. Azt ígérte, megvédi a külképviseletek dolgozóit. Kerry, akinek édesapja is diplomata volt, majdnem 30 éven át szolgált a szenátusban. Az elmúlt négy évben ő vezette a külügyi bizottságot, 2004-ben pedig a Demokrata Párt elnökjelöltjeként indult a választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!