2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Kémiai kasztrálást vethetnek be a pedofilok ellen Olaszországban

Kémiai kasztrációt javasol a pedofiloknak és azoknak, akik kiskorúak ellen követnek el nemi erőszakot a Matteo Salvini vezette Liga. Olaszországban az utóbbi hetekben több olyan esetre is fény derült, ahol csoportosan erőszakoltak meg kiskorúakat. A jobboldal szerint ezért nem elég a börtönbüntetés, tovább kell szigorítani. A kémiai kasztráció Európa 13 országában és az USA több tagállamában is működő gyakorlat.

  • Kémiai kasztrálást vethetnek be a pedofilok ellen Olaszországban

A múlt héten Palermóban erőszakolt meg egy hattagú, 18-22 évesekből álló falka egy 19 éves lányt, júliusban pedig egy Nápoly közeli településen követtek el nemi erőszakot két 13 éves kislány ellen szintén csoportosan. Az olasz jobboldali pártok már 2008-ban és 2018-ban is kérték a kémiai kasztráció bevezetését, amit eddig nem tudtak elfogadtatni a parlamenttel.

„Egy erőszaktevő vagy egy pedofil, akár olasz, vagy külföldi - a végsőkig meg kell fizessen azért, amit tett. Ezek az emberek azon túl, hogy bűnözők, sokszor betegek is, ezért olyan helyzetbe kell hozni őket, hogy ne tudják megismételni a bűntettet. A kémia kasztrációval már több országban kísérleteznek, és most itt az ideje, hogy Olaszország is bevezesse elrettentő példaként” - mondta az olasz miniszterelnök-helyettes.

A Liga ezért törvényjavaslatot nyújtott be a pedofilok és erőszaktevők ellen, ahol visszaesés esetén vagy az elítélt beleegyezésével nem csupán a bíró által kiszabott büntetést, hanem a kémia ivartalanítást is elvégeznék. A Hír TV által megkérdezett olasz férfiak szerint a drasztikus büntetés helyénvaló lenne.

Az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Izraelben, Oroszországban, Lengyelországban, Új-Zélandon és Portugáliában jelenleg orvosi kezelésként és a rehabilitáció keretében, illetve a börtönbüntetés részleges alternatívájaként alkalmazzák a kémiai kasztrálást.

Oroszországban és Lengyelországban az alany beleegyezése nélkül is elvégezhető, ha az alany bűnös gyermekbántalmazásban. Svédországban, Finnországban, Németországban, Dániában, Norvégiában, Belgiumban és Franciaországban rendkívül korlátozottan és az elkövető beleegyezéséhez kötötten lehet csak végrehajtani a kémiai kasztrációt.

Borítókép: Shutterstock/Illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!