2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Katonai táborok megtámadásával állt bosszút Izrael

Katonai táborokat támadott az izraeli légierő a Gázai övezetben szerda éjjel. A zsidó állam ezzel torolta meg, hogy szerdán az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya rakétatámadást intézett Izrael ellen. Az akcióban senki sem sérült meg.

Az Iszlám Dzsihád szervezet katonai szárnya 55 rakétát lőtt ki Izraelre Gázából szerdán: egy részüket a levegőben megsemmisítette az izraeli Vaskupola védelmi rendszer, így csak nyolc ért el lakott területet. „Az érintett területeket lezártuk. Anyagi kár van, de személyi sérülés szerencsére nem történt. A támadás idején megszólaltak a szirénák, azóta egységeink készenlétben állnak, és fokozzuk a biztonsági intézkedéseket” – mondta Mickey Rosenfeld rendőrségi szóvivő.

Az Iszlám Dzsihád szerint a támadás – mint fogalmaztak – válasz volt a palesztin nép elleni cionista agresszióra, és a korábbi izraeli támadásokra. Kedden ugyanis az izraeli légierő hajtott végre akciót Gázai övezetben, amelyben három palesztin fegyveres meghalt.

A palesztin akcióra Izrael is újabb támadással válaszolt: a légierő gépei mintegy harminc katonai célpontra mértek csapást Gázában. Áldozatokról eddig nem érkezett jelentés. Ez volt a legjelentősebb konfliktus Izrael és a radikális palesztin szervezet, a Hamász uralta Gáza között azóta, hogy a Hamász és a zsidó állam fegyverszünetet kötött 2012 novemberében.


Izrael a tengeren és a levegőben továbbra is blokád alatt tartja Gázát, és jelentősen korlátozza a szárazföldi forgalmat is. Mivel az új egyiptomi kormány felrobbantotta a csempészalagutak nagy részét, így áru- és üzemanyaghiány alakult ki Gázában, ahol emiatt rendszeresek az áramszünetek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!