2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Külföld

Karnyújtásnyira került Svédország NATO-csatlakozása

Hatalmas lépést tett Svédország a NATO-csatlakozás irányába - mondta a svéd miniszterelnök Vilniusban. A skandináv állam belépése a katonai szövetségbe Törökország aggályai miatt hónapok óta késlekedett. Az eredeti tervek szerint Finnországgal együtt csatlakoztak volna, a finnek azonban már áprilisban beléptek a NATO-ba.

  • Karnyújtásnyira került Svédország NATO-csatlakozása

Egymás után érkeztek a litvániai Vilniusba a NATO-tagországainak vezetői. A katonai szövetség csúcstalálkozójának kiemelt témája ezúttal is a bővítési tárgyalások lesznek.

A könnyebb kérdést ezúttal Svédország csatlakozása jelenti: Erdogan török elnök és Kristersson svéd miniszterelnök már a csúcstalálkozó előtt sikeres tárgyalásokat folytattak, egyeztetésüket mosolygós kézfogással zárták le.

Svédország csatlakozása jelentősen erősítené a katonai szövetség európai jelenlétét: Stockholm légiereje és hadiflottája is a kontinens legerősebbjei közé tartozik.

A litván fővárosban rendezett csúcstalálkozón azonban egy megosztó javaslat is napirendre fog kerülni: Ukrajna NATO-csatlakozásáról is vitáznak majd a tagállamok vezetői.

Erdogan beleegyezett 

Ankara haladéktalanul továbbítja a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet a parlamentnek

Híradónkban kapcsoltuk Egeresi Zoltán Törökország-szakértőt: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!