2019. június 19.,
szerda, Gyárfás napja

Kanye West a Trump válasz Taylor Swiftre

Hír TV

2018. október 12., péntek 17:09, frissítve: péntek 20:04

Sztárok is beszálltak az amerikai félidős választásokat megelőző kampányban. Korábban Taylor Swift énekesnő állt ki egy demokrata jelölt mellett, most Donald Trump a rapper Kanye Westet fogadta az ovális irodában.

„Jönnek a félidős választások, menjetek el szavazni szeretlek titeket!”

– egy díjátadón buzdított szavazásra az egyik legismertebb amerikai popsztár. Taylor Swift korábban az interneten állt ki egy demokrata jelölt mellett és a választás előtt szükséges regisztrációra buzdított. Felhívására a körzetében és országosan is megugrott a regisztrálók száma.

Donald Trump sem akart lemaradni, ő egy másik sztárt, a rapper Kanye Westet látta vendégül a Fehér házban.

„A liberálisok a rasszizmussal akarják irányítani a fekete bőrűeket. Kihasználják, hogy büszke emberek vagyunk, ezért, amikor azt mondom, kedvelem Trumpot, azzal jönnek, de ő rasszista. Erre én azt felelem, a rasszizmus nem irányít engem. Az egy láthatatlan fal, ami nem állít meg” – nyilatkozta a rapper.

A találkozón Trump alig jutott szóhoz, a zenész egy csaknem 10 perces monológban beszélt a többi közt a rendőri brutalitás megszüntetéséről és a kábítószer tusadagolások kezeléséről. Végül a mindig bőbeszédű elnök is csak röviden helyeselni tudott. „Ez nem volt semmi, nem volt semmi, nagyon nagyon érdekes volt” – fogalmazott az amerikai elnök.

Donald Trumpnak szüksége lehet a fekete szavazók megszólítására a félidős választások közeledtével. A kongresszusi és kormányzói voksolásokkor ugyanis a republikánusok elveszíthetik többségüket a Szenátusban, és a demokraták több fontos állam kormányzói posztját is elvihetik.