2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Kanadában pusztít a Dorian hurrikán

Sokat vesztett erejéből, de így is heves esőzéssel és erős széllökésekkel érte el Kanada keleti partjait a Dorian hurrikán. Az Egyesült Államokban 4, a Bahamákon legkevesebb 45 ember vesztette életét, de ez a szám még jelentősen növekedhet, mivel több ezer embert eltűntként tartanak nyilván.

  • Kanadában pusztít a Dorian hurrikán

Megérkezett Kanada atlanti partvidékére a Dorian hurikán. Bár erejéből sokat veszített és 1-es erősségűvé szelídült az 5 fokozatú Saffir-Simpson skálán, így is heves esőzéssel és erős széllökésekkel ostromolja Új-Skócia tartomány tengerpartjait. Már több százezer háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás.

A Dorian a Bahama-szigetek térségéből indult észak-nyugat felé, hogy az Egyesült Államok keleti partvidéke mentén északra forduljon.

Az akkor még a legerősebb, 5-ös besorolású hurrikán a Bahamák északi szigeteit teljesen letarolta. A néhol 300 kilométeres széllökésekkel tomboló hurrikánban csak a szilárd alapokra épített, stabil szerkezetű épületek maradtak meg. De sok, jellemzően külföldi tulajdonban lévő luxusnyaralónak is csak a fala áll.

A helyiek deszkából és bádogból épített viskóinak azonban esélyük sem volt: legkevesebb 70 ezer ember maradt hajlék nélkül.

Őket a fővárosba hívja a kormány, mert ott könnyebben meg tudja szervezni az ellátásukat. 

A hatóságok azt sem tudják, hogy hányan tűnhettek el, feltehetően több százan, sőt akár több ezer emberről is szó lehet. A hatóságok abban reménykednek, hogy sokan a keresettek közül a fővárosban vannak.

Lassan halad a kutatás, pedig a romok alatt még lehetnek túlélők. A mentést az Amerikai Parti Őrség is segíti, a Nemzetközi Vöröskereszt pedig megkezdte a segélyek szállítását.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!