2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Kanadában pusztít a Dorian hurrikán

Sokat vesztett erejéből, de így is heves esőzéssel és erős széllökésekkel érte el Kanada keleti partjait a Dorian hurrikán. Az Egyesült Államokban 4, a Bahamákon legkevesebb 45 ember vesztette életét, de ez a szám még jelentősen növekedhet, mivel több ezer embert eltűntként tartanak nyilván.

  • Kanadában pusztít a Dorian hurrikán

Megérkezett Kanada atlanti partvidékére a Dorian hurikán. Bár erejéből sokat veszített és 1-es erősségűvé szelídült az 5 fokozatú Saffir-Simpson skálán, így is heves esőzéssel és erős széllökésekkel ostromolja Új-Skócia tartomány tengerpartjait. Már több százezer háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás.

A Dorian a Bahama-szigetek térségéből indult észak-nyugat felé, hogy az Egyesült Államok keleti partvidéke mentén északra forduljon.

Az akkor még a legerősebb, 5-ös besorolású hurrikán a Bahamák északi szigeteit teljesen letarolta. A néhol 300 kilométeres széllökésekkel tomboló hurrikánban csak a szilárd alapokra épített, stabil szerkezetű épületek maradtak meg. De sok, jellemzően külföldi tulajdonban lévő luxusnyaralónak is csak a fala áll.

A helyiek deszkából és bádogból épített viskóinak azonban esélyük sem volt: legkevesebb 70 ezer ember maradt hajlék nélkül.

Őket a fővárosba hívja a kormány, mert ott könnyebben meg tudja szervezni az ellátásukat. 

A hatóságok azt sem tudják, hogy hányan tűnhettek el, feltehetően több százan, sőt akár több ezer emberről is szó lehet. A hatóságok abban reménykednek, hogy sokan a keresettek közül a fővárosban vannak.

Lassan halad a kutatás, pedig a romok alatt még lehetnek túlélők. A mentést az Amerikai Parti Őrség is segíti, a Nemzetközi Vöröskereszt pedig megkezdte a segélyek szállítását.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!