2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kamionsofőrök ezrei tiltakoznak a koreai Nemzetgyűlés épületénél

Az egyhetes munkabeszüntetés után kamionsofőrök és támogatóik ezrei vonultak Szöul utcáin a Nemzetgyűlés épülete elé szombaton, elégedetlenségüknek hangot adva a kormány munkáját és a fuvarozási díjakat illetően - jelentette a helyi média szombaton.

  • Kamionsofőrök ezrei tiltakoznak a koreai Nemzetgyűlés épületénél

A kamionosok szakszervezetének több ezer tagja sztrájkol múlt hét óta, követelve a kormánytól, hogy állandósítsák a minimális fuvardíj-rendszert, mely jelenleg csak az év végéig hatályos.

A tiltakozók szerint a jelenleg fennálló fuvardíj-rendszer megélhetési és személyes biztonsági szempontból elengedhetetlen számukra: ha ugyanis nincs biztosítva a fuvarokra kiszabható díjak alsó határa, kénytelenek lennének növelni a fuvarok számát, hogy biztosítsák megélhetésüket, ez pedig kapkodáshoz és veszélyes járművezetési stílushoz vezetne. Emellett olyan kiegészítő támogatásokat követelnek, melyek kompenzálják a rohamosan emelkedő gázolajárakat, avagy enyhítik a "zord" munkakörülményeket.

A koreai kormány kedden rendeletet adott ki, melyben felszólították a sztrájkban részt vevő 2500, cementszállító kamiont vezető sofőrt az azonnali munkába állásra, mondván: munkabeszüntetésük fennakadásokat okoz a nemzeti gazdaságban. Amennyiben "alapos indok" nélkül nem tesznek eleget a rendeletben foglaltaknak, három évig terjedő börtönbüntetéssel vagy akár 30 millió von (9 millió forint) pénzbüntetéssel számolhatnak.

Ez volt az első alkalom, hogy a mindenkori koreai kormány élt azon törvénnyel, amellyel - 2004-es átdolgozása után - jogszerűen kötelezheti a kamionsofőröket a munkába állásra.

A kikötők konténerforgalmát szombaton sikeresen visszaállították a normál működés 80 százalékára - közölte a szárazföldi szállítás, infrastrukturális és közlekedési minisztérium. A hét folyamán a megszokott forgalom csupán 20 százalékát tudták ellátni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!