2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 11:00

Külföld

Kalózok fosztogatják az olasz partokhoz érkező migránsokat

Tunéziai kalózok fosztogatják az illegális bevándorlókat az olasz partoknál. Az agrigentói hatóságok négy embercsempészt vettek őrizetbe, akik a hajóút során arra kényszerítették a migránsokat, hogy adják át minden értéktárgyukat. A tengeri fosztogatások több alkalommal végződtek emberéleteket követelő tragédiával. Az ENSZ tengerjogi egyezménye, valamint az olasz hajózási jogszabályok szerint a tengeri kalózkodás akár húsz évnyi szabadságvesztéssel is járhat.

  • Kalózok fosztogatják az olasz partokhoz érkező migránsokat

Egyre veszélyesebb a Földközi-tengeren való átkelés. Az illegális bevándorlóknak most már nem csak a rossz időjárási viszonyokkal kell számolniuk, hanem a tengeri fosztogatókkal is.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az olasz hatóságok 4 személyt vettek őrizetbe tengeri kalózkodás miatt. Egy tunéziai hajó parancsnokát és a legénység további 3 tagját, akik korábban Tunéziában emberkereskedelemmel foglalkoztak, a későbbiekben azonban kalózkodásnak adták fejüket.

A szicíliai partoknál lehorgonyoztak és ott várták a migránsokkal teli hajókat, akiket megállítottak és fegyverrel arra kényszerítettek, hogy értéktárgyaikat pénzüket, illetve telefonjaikat adják át.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!