2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Kabulban merényletet kíséreltek meg egy volt miniszterelnök ellen

Robbanás történt pénteken Kabulban a Hezb-i-Iszlámi nevű párt irodája melletti mecsetnél, a terroristák célpontja a mecsetben tartózkodó Gulbuddin Hekmatjar egykori miniszterelnök volt, egy testőr meghalt, ketten megsebesültek - jelentette az Ariana News című afgán hírportál.

  • Kabulban merényletet kíséreltek meg egy volt miniszterelnök ellen

A volt kormányfő pártja, valamint családtagjai is megerősítették, hogy Hekmatjar sértetlen maradt.

Mulavi Zabihullah kabuli rendőrfőnök a sajtóval azt közölte, a nap folyamán a hatóságok két, Hekmatjar elleni öngyilkos merényletet is megakadályoztak.

Humájun Dzsarír, a Hezb-i-Iszlámi egyik magas rangú tagja azt mondta, a két merénylő burkába öltözve próbálta megközelíteni a politikust, aki éppen a pénteki ima utáni hagyományos prédikációt tartotta a Dár-ul-Aman mecsetben. Miután a rendőrök terroristákkal végeztek, működésbe lépett az általuk korábban gépkocsiba rejtett pokolgép, az ölte meg Hekmatjar testőrét - tette hozzá.

A támadásért egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett.

A Kabul mészárosa néven hírhedtté vált Hekmatjar 1993 júniusától 1994 júniusáig, majd 1996 júniusától 1997 augusztusáig között töltötte be a kormányfői tisztséget.

Az egykori hadúr a hetvenes években, a szovjet megszállás ellen harcoló mudzsáhidokkal alapította a Hezb-i-Iszlámot.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kár temetni a V4-et + videó

Kár temetni a V4-et + videó

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos vélemény-különbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek - jelentette ki Orbán Viktor a V4-ek csúcstalálkozója után.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!