2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány

Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány. Németországban is óvintézkedések mellett, de újranyitottak az iskolák. Franciaország déli régióiban viszont ismét részleges lezárást rendeltek el két hétre az egyre több fertőzött miatt.

  • Június 21-től a társadalmi érintkezés minden korlátozását feloldhatja a brit kormány

Már több mint 120 ezer halálos áldozatot követelt a koronavírus Nagy-Britanniában, ezzel világviszonylatban a szigetországban az ötödik legmagasabb a halálozási ráta. A járvány miatt az ország gazdasága 300 éve nem szenvedett akkora veszteséget, mint az elmúlt esztendőben. Az oltási kampány gyors felfuttatásával, illetve az elmúlt hónapok szigorú lezárásai után a brit kormány most úgy véli, ideje az enyhítésnek.

A brit miniszterelnök a londoni alsóház előtt ismertette azt a tervezetet, aminek értelmében a következő hónapokban négy szakaszban fogják újraindítani a gazdasági, illetve a társadalmi életet Nagy Britanniában.

"A fenyegetés továbbra is jelentős, a kórházban kezeltek száma csak most kezdett az tavaly áprilisi első hullám szintje alá csökkenni. Ezeket a lépéseket a britek elkötelezettsége és egészségügyi rendszerünk rendkívüli teljesítménye miatt vagyunk képesek megtenni, aminek köszönhetően Egyesült Királyság-szerte már több mint 17 és fél millió embert oltottunk be"

- mondta a brit miniszterelnök

Első lépésként március 8-án megindulhat a tanítás az összes angliai iskolában, és számos szabadtéri tevékenység is lehetővé válik. A fokozatos nyitás utolsó időszaka június 21-én kezdődik, ekkorra megszűnhet az emberek közötti kapcsolattartás minden jogi korlátozása.

Az utazásokkal kapcsolatban Boris Johnson elmondta: kedvező mutatók esetén május 17-től ismét lehet majd magáncélból külföldre utazni.

Újranyitottak az iskolák Németországban, részleges lezárás Franciaországban

Óvintézkedések mellett újranyitottak az iskolák Németországban. Annak ellenére, hogy a koronavírus új, fertőzőbb változatai miatt folyamatosan nő a betegek száma.

A szakértők a járvány harmadik hullámától tartanak.

Franciaország déli részén fekvő régiókban közben ismét részleges lezárást rendeltek el a következő két hétre a magas fertőzési ráta miatt. A helyi önkormányzat vezetője szerint ugyanis a járványhelyzet drasztikusan romlott az utóbbi időkben, az oltási kampányt ezért fel kell gyorsítani. A térség lakóinak a hétvégéken nem hagyhatják el otthonaikat.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

A portugál hatóságok lefoglaltak 1,3 tonnányi, fagyasztott halakba rejtett kokaint és letartóztattak hét embert a Latin-Amerikával folytatott kábítószer-kereskedelemben részt vevőeurópai bűnszervezetek felszámolására indított akció keretei közt - jelentette be a portugál rendőrség hétfőn.
Ferenc pápa is sürgeti az ideiglenes gázai tűzszünet létrejöttét + videó

Ferenc pápa is sürgeti az ideiglenes gázai tűzszünet létrejöttét + videó

Patthelyzet alakult ki a gázai tűzszünettel kapcsolatban. Izrael addig nem írja alá az egyezményt, amíg a Hamasztól nem kapja meg a túszok listáját. A terrorszervezet viszont addig nem akarja azt kiadni, amíg nem kezdődik el a fegyvernyugvás. A tűzszünetet már az Egyesült Államok és a katolikus egyház is sürgeti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!