2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Juncker: Az új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra a megállapodást

Az új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra a kilépési szerződést - figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker leszögezte: a szigetországi politikusoknak fontosabb volt Theresa May leváltása, mint az hogy egyezségre jussanak az Unióval. Eközben a brit konzervatív párt elnökjelöltjei ellentétes álláspontot képviselnek a brexit kapcsán. VTR

  • Juncker: Az új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra a megállapodást

Továbbra is kérdéses a BREXIT időpontja. Pedig a briteknek hivatalosan március 29-én már ki kellet volna lépniük az Európai Unióból.

Egy dolog azonban biztos az Európai Bizottság nem hajlandó újratárgyalni a kiválásról szóló egyezményt.

Mindenki tudja, mi van az asztalon, mi az, amiben megállapodott az Európai Bizottság, majd jóváhagytak a tagállamok. Ezen a kormányfőváltás semmit sem változtat - közölte az Európai Bizottság szóvivője.

A brüsszeli testület elnöke pedig arról beszélt, hogy hónapok óta az az érzése: a brit politikai osztályt Theresa May leváltása jobban érdekli, mint az hogy hogyan jussanak egyezségre az Európai Unióval.

Theresay May lehetséges utódjait azonban megosztja a brexit kérdése.

A jelöltek egy része a jelenlegi kormány tagja, például a belügyi, az egészségügyi, a fejlesztési, a környezetvédelmi és a külügyi tárca vezetője. És ringbe száll London előző polgármestere, a volt Brexit-ügyi és a korábbi munkaügyi miniszter is.

A legesélyesebbnek tartott Boris Johnson közölte: ha ő lesz az új kormányfő akkor október 31-ig az Egyesült Királyság kilép az Unióból, akár sikerül elfogadni a Brexit-et akár nem. Az indulók közül hasonló álláspontot képvisel a volt Brexit-ügyi és a korábbi munkaügyi miniszter is.

Ezzel szemben Mark Harper jelölt szerint nem lehetséges és nem is hiteles célkitűzés az október végi Brexit.

Az új pártelnököt és a leendő kormányfőt 5 fordulós körben választják meg. Az első szavazási fordulót csütörtökön, a továbbiakat pedig jövő héten tartják.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!