2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Jövő héten indul az oltási kampány az Egyesült Királyságban

Hír TV

2020. december 4., péntek 21:44

Új járványügyi intézkedések léptek életbe Olaszországban az ünnepekre, megtiltották a tartományok közötti utazást. Az Egyesült Királyságban viszont már a jövő héten oltanak.

Tömött sorokban állnak az emberek a brit ételosztók előtt. A pandémia miatt egyre több család küzd a napi betevő előteremtésével, az arra rászorulókon jótékonysági szervezetek önkéntesei igyekeznek segíteni.

Megérkezett a Pfizer és a BioNtech vállalatok által kifejlesztett koronavírus elleni vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba. A szigetország a világ első olyan állama, amely hatósági jóváhagyást adott egy oltóanyag alkalmazására. A brit kormány tervei szerint az Egyesült Királyságban jövő kedden kezdődik a szer terjesztése és ehhez az első körben 800 ezer adag vakcina áll majd rendelkezésre.

Az osztrák fővárosban és az ország két nyugati tartományában megkezdődött a lakosok tömeges tesztelése.

Ausztriában a koronavírus-járvány kezdete óta elvégzett tesztek száma meghaladta a 3,2 milliót. A mostani tömeges szűréssel napi 30-40 ezerrel kívánják emelni a tesztelési kapacitást állomásonként. A cél, hogy felderítsék a tünetmentes fertőződéseket, és ezáltal megszakítsák a fertőzési láncolatokat.

Tömeges tesztelést tartottak már Szlovákiában és az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolban is.

Az idei karácsony nem lehet olyan, mint az eddigiek - ezt már az olasz miniszterelnök mondta. Itáliában december 4-től új járványintézkedések lépnek életbe az ünnepekre való tekintettel.

Ezek között szerepel a tartományok és városok közötti mozgás tiltása, a külföldi síelésből hazatérő lakosok karanténba helyezése is, de engedménynek számít, hogy meghosszabbítják az üzletek nyitva tartását. A szállodák egész Olaszországban megnyithatnak azzal a feltétellel, hogy szilveszter este és éjszaka lezárják konyhájukat, és az év utolsó napján nem rendezhetnek semmilyen találkozót, ünneplést. Az új szabályok a tervek szerint január 15-ig érvényben maradnak.

 

Hír TV