2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tiltott absztraktok 03:00

Külföld

Jövő héten indul az oltási kampány az Egyesült Királyságban

Új járványügyi intézkedések léptek életbe Olaszországban az ünnepekre, megtiltották a tartományok közötti utazást. Az Egyesült Királyságban viszont már a jövő héten oltanak.

  • Jövő héten indul az oltási kampány az Egyesült Királyságban

Tömött sorokban állnak az emberek a brit ételosztók előtt. A pandémia miatt egyre több család küzd a napi betevő előteremtésével, az arra rászorulókon jótékonysági szervezetek önkéntesei igyekeznek segíteni.

Megérkezett a Pfizer és a BioNtech vállalatok által kifejlesztett koronavírus elleni vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba. A szigetország a világ első olyan állama, amely hatósági jóváhagyást adott egy oltóanyag alkalmazására. A brit kormány tervei szerint az Egyesült Királyságban jövő kedden kezdődik a szer terjesztése és ehhez az első körben 800 ezer adag vakcina áll majd rendelkezésre.

Az osztrák fővárosban és az ország két nyugati tartományában megkezdődött a lakosok tömeges tesztelése.

Ausztriában a koronavírus-járvány kezdete óta elvégzett tesztek száma meghaladta a 3,2 milliót. A mostani tömeges szűréssel napi 30-40 ezerrel kívánják emelni a tesztelési kapacitást állomásonként. A cél, hogy felderítsék a tünetmentes fertőződéseket, és ezáltal megszakítsák a fertőzési láncolatokat.

Tömeges tesztelést tartottak már Szlovákiában és az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolban is.

Az idei karácsony nem lehet olyan, mint az eddigiek - ezt már az olasz miniszterelnök mondta. Itáliában december 4-től új járványintézkedések lépnek életbe az ünnepekre való tekintettel.

Ezek között szerepel a tartományok és városok közötti mozgás tiltása, a külföldi síelésből hazatérő lakosok karanténba helyezése is, de engedménynek számít, hogy meghosszabbítják az üzletek nyitva tartását. A szállodák egész Olaszországban megnyithatnak azzal a feltétellel, hogy szilveszter este és éjszaka lezárják konyhájukat, és az év utolsó napján nem rendezhetnek semmilyen találkozót, ünneplést. Az új szabályok a tervek szerint január 15-ig érvényben maradnak.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!