2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Jóval kevésbé fertőznek azok a betegek, akiknek felgyógyulásuk után újra pozitív lett a vírustesztjük

Jóval kevésbé fertőznek azok a betegek, akiknél a koronavírus-fertőzésből való felépülésük után másodszor is kimutatták a vírust - közölték szerdán dél-korai egészségügyi illetékesek.

  • Jóval kevésbé fertőznek azok a betegek, akiknek felgyógyulásuk után újra pozitív lett a vírustesztjük

Dél-Koreában több mint 180 olyan esetet jegyeztek fel, amikor másodszor is pozitív lett a vírustesztje a koronavírus-fertőzésből felgyógyult betegnek. A dél-koreai betegségellenőrző és megelőző központ (KCDC) vizsgálatot kezdett, és kiderült, hogy egyik ilyen beteg sem fertőzött meg senkit.

A kelet-ázsiai országban a koronavírusgyanús eseteket a polimeráz láncreakción alapuló teszttel (PCR) vizsgálják, amely a vírus egyik részét, az RNS-t mutatja ki. A felépülésük után újra fertőzötté váltak esetében a KCDC víruskultúra teszteket végzett, amelyek több mint két hét után adnak megbízható eredményt. Eddig 39 visszaesett beteg esetében végezték el az utóbbi tesztet, hatnak már megvan az eredménye, valamennyi negatív.

"Ez azt jelenti, hogy a visszaesett betegek alig vagy egyáltalán nem fertőznek" - hangoztatta Dzsong Eun Kjong, a KCDC igazgatója egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: vizsgálják ugyanakkor azt is, hogy miért lehetett pozitív a vírustesztjük a betegségből felépülteknek.

Dél-Korea szerdán 11 újabb koronavírus-fertőzöttről adott hírt, ezzel 10 ezer 694-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt öt napban naponta átlagosan 10 újabb beteget regisztrálták. A Covid-19-betegségben 238-an haltak meg eddig.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!