2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Joe Biden: Putyin döntött a támadásról

  • Joe Biden: Putyin döntött a támadásról

– Jelenleg biztos vagyok benne, hogy döntött a támadásról − mondta tegnap este Joe Biden amerikai elnök utalva Vlagyimir Putyin orosz államfőre, aki szerint az elkövetkezendő napok bármelyikében megindíthatja az Ukrajna elleni inváziót. Biden állítását − az eddigiekhez hasonlóan − amerikai hírszerzési információkra alapozta, melyek szerint az orosz egységek elsősorban az ukrán fővárost vennék célba.

− Kijevet fogják támadni, a várost, melyben közel hárommillió ártatlan ember él

− mondta Biden. Az amerikai elnök hozzátette: még mindig nincs túl késő diplomáciai utat választani a feszültségek csillapítására.

Biden kijelentését megelőzően a két szakadár köztársaság, a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság vezetői bejelentették, evakuálják a civil, nagyobb részben orosz ajkú civil lakosságot az esetleges harcok által érintett területekről.

Az amerikai elnök − nyomatékosítva kijelentését − azt is elmondta, hogy az orosz szárazföldi erők 40-50 százaléka az ukrán határ közelében van elhelyezve, az elmúlt években eddig nem látott közelségben.

Ezzel szemben amerikai tisztviselők azt állítják, az egységek pozicionálása már több mint egy hete tart, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy az oroszok támadásra készülnek.

A feszültségek ilyen szintű eszkalációjához hozzájárult az is, hogy pénteken Donyeckben felrobbantották az oroszbarát köztársaság katonai vezetőjének gépjárművét. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet emellett arról számolt be, csak pénteken mintegy hatszáz robbanás történt a feszültségek által leginkább érintett Kelet-Ukrajnában.

A megnövekedett katonai aktivitás következtében a két kelet-ukrajnai szakadár köztársaság vezetői mobilizálták teljes haderejüket.

A Kreml tagadja Washington vádjait. Emellett Moszkva menekülttáborok felállítását rendelte el és minden, a szakadár köztársaságokból érkező civil tízezer rubel (körülbelül negyvenezer forintnyi) támogatást kap. Eddig csaknem hatezer civilt evakuáltak az érintett régiókból. A hét végén nukleáris hadgyakorlatot is tartanak majd az orosz erők.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csalások az online vásárlásnál

Csalások az online vásárlásnál

Olyan csaló webáruházakkal is lehet találkozni az interneten amelyek 2 héttel ezelőtt még nem is léteztek, hívta fel a figyelmet a HírTv-ben a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Észtország HIMARS-rakétavetőkkel bővíti védelmi rendszerét

Észtország HIMARS-rakétavetőkkel bővíti védelmi rendszerét

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba - közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!