2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Joe Biden Donald Trumpot és Vlagyimir Putyint bírálta évértékelő beszédében + videó

Élesen bírálta Donald Trumpot és Vlagyimir Putyint csütörtöki évértékelő beszédében Joe Biden. Az amerikai elnök elmondta, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ukrajnát, és minden segítséget megad Kijevnek.

  • Joe Biden Donald Trumpot és Vlagyimir Putyint bírálta évértékelő beszédében + videó

Üdvrivalgással és állva tapsolva köszöntötték Joe Bident a washingtoni kongresszusban. Az amerikai elnök értékelő beszédét minden évben kiemelt figyelem övezi, kiváltképp így van ez választási évben. Joe Biden szakértők szerint többször is kifejezetten keményen bírálta Donald Trump-ot, bár nevét egyszer sem mondta ki, csak mint elődjét emlegette.

Beszédének egy fontos témája az orosz-ukrán háború volt. Felszólította a Kongresszust, hogy biztosítson továbbra is pénzügyi támogatást Ukrajnának, mert mint fogalmazott, Amerika nem hátrál ki Kijev mögül.

Ezt Izrael vezetésének mondom. A humanitárius segítségnyújtás nem lehet másodlagos szempont vagy tárgyalási alap. Az ártatlan életek védelme és megmentése elsődleges kell hogy legyen. Ahogy a jövőbe tekintünk, a helyzet egyetlen valódi megoldása a kétállami megoldás lesz.- nyilatkozta az amerikai elnök.

Joe Biden az Izrael-palesztin háború kapcsán kifejtette, hogy Amerika növelni fogja a humanitárius segélyeket Gázának. Bejelentette, hogy az Egyesült Államok ideiglenes kikötőt hoz létre a Földközi-tengeren a Gázai övezet partjainál humanitárius feladatok ellátására.  Beszédében kitért az életkorával kapcsolatos aggodalmakra is, ami miatt egyre több kritika éri. Elemzők szerint nem véletlenül volt beszéde agresszív hangvételű. Egyértelműen az aggódó demokratákat akarta meggyőzni arról, hogy készen áll szembenézni Donald Trumppal.

Az idei elnökválasztási kampány egyik kiemelt témája Joe Biden kora, egészségi és elmeállapota. A közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak kifejezetten gyengére értékelik elnöki teljesítményét, és egyáltalán nem bíznak abban, hogy képes lenne egy újabb ciklust elnökként ellátni.

Amikor annyi idős vagy, mint én bizonyos dolgok világosabbá válnak, mint korábban. Ismerem az amerikai történelmét. Újra és újra láttam az egymással szemben álló erők harcát nemzetünk lelkéért. Vannak, akik vissza akarják rántani Amerikát a múltba, és vannak, akik Amerikát a jövőbe akarják vinni - mondta Joe Biden beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!