2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

9. Kultfilm 03:00

Külföld

Joe Biden adhatott utasítást az Északi Áramlat-2 felrobbantására

Nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat felrobbantása kapcsán az orosz házelnök. A politikus egy Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró cikkére hivatkozott, amely szerint a szeptemberi támadást Joe Biden elnök utasítására hajtották végre.

  • Joe Biden adhatott utasítást az Északi Áramlat-2 felrobbantására

- Az Amerikai Egyesült Államok szövetségeseire támadt. Németország, Franciaország és Hollandia is elszenvedték a következményeit. Még őket sem kímélték. Az ENSZ-nek felelősségre kell vonnia az amerikai vezetést, ehhez ragaszkodunk - mondta az orosz házelnök.

A Duma vezetőjének felháborodását egy Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró cikke váltotta ki.  írása lavinát indított el. Az amerikai riporter ugyanis azt állítja, az Északi Áramlat elleni támadást maga Joe Biden rendelte meg.

Az újságíró bennfentes informátorokra hivatkozva azt állítja, hogy amerikai búvárok, a Baltops 2022 nemzetközi hadgyakorlatot használták álcának arra, hogy robbanószereket helyezzenek el a gázvezetékek körül, amiket később hoztak működésbe.

A Fehér Ház és a CIA határozottan tagadta Hersh állításait.

Joe Biden ugyanakkor többször is megfenyegette Moszkvát, hogy ha megtámadják Ukrajnát, akkor nem lesz Északi Áramlat 2.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az oroszok a volt brit miniszterelnököt is megvádolták a merénylettel.

Az NKE tudományos főmunkatársa ugyanakkor óvatosságra intett és nemzetközi vizsgálatot javasolt.

Az amerikai elnök szándékosan kerüli a gázvezetékkel kapcsolatos kérdéseket, az Egyesült Államok ugyanakkor továbbra is Oroszországot vádolja a robbantással.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!