2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Jobboldali győzelem várható az osztrák választásokon

Előrehozott parlamenti választásra készülnek Ausztriában. A 183 tagú alsóház tagjait választják meg. A felmérések szerint újra jobboldali kormány alakulhat, csakúgy, mint az előző, 2017-es választások után.

  • Jobboldali győzelem várható az osztrák választásokon

Az előrejelzések szerint 12 százalékban zöld lesz az új osztrák parlament, mert a környezetvédelmet elsődleges feladatának tekintő párt újra képviselőket küldhet majd a törvényhozásba. Két éve nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt, hiába zöld párti politikus az államfő 2016 óta.

A klímaváltozás megállításáért az utóbbi hetekben és hónapokban rendszeresen megtartott nemzetközi tiltakozóakciók viszont besegítettek az osztrák zöldeknek. Nőtt a népszerűségük.

A választók többsége ezzel szemben úgy látja, hogy a korábbi kancellár, Sebastian Kurz által vezetett Néppárt és koalíciós partnere, a Szabadságpárt összességében jól kormányozta az országot. A határozottabban lépett fel az illegális bevándorlás ellen és a háztartásokra nézve nagyon kedvező adóreformot fogadott el.

A közvélemény-kutatások szerint öt párt jut majd be az osztrák szövetségi parlamentbe, a liberálisok előtt a zöldek csak a negyedikek lesznek, a második és a harmadik helyért a szociáldemokraták és a Szabadságpárt versenyez egymással, miközben a jobbközép Néppárt győz majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sertéstrágyát öntenek a határra a lengyel gazdák

Sertéstrágyát öntenek a határra a lengyel gazdák

A Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés nevű szervezet tagjai több tonna sertéstrágyát fognak kiönteni a keleti határ legveszélyesebb szakaszain, hogy megállítsák az illegális migránsokat – jelentette be az akció egyik szervezője a Wirtualna Polska lengyel internetes portálnak nyilatkozva.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!