2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 17:35

Külföld

Jelentős harci sikerekről számolt be egy Hamász-vezető

A Hamász iszlamista palesztin szervezet Gázai övezeti vezetője közölte vasárnap, hogy fegyvereseik súlyos veszteségeket okoztak az izraeli hadseregnek mind emberéletben, mind felszerelésben.

  • Jelentős harci sikerekről számolt be egy Hamász-vezető

Jahja Szinvár, a Hamász politikai bizottsága elnökének, Iszmail Hanijének és a testület más tagjainak írt levelében arról számolt be, hogy a szervezet fegyveres szárnya, az el-Kasszám Brigádok elkeseredett, kegyetlen és példa nélkül álló harcot vív az izraeli hadsereg ellen a Gázai övezeti háborúban.

Szinvár szerint az el-Kasszám Brigádok tagjai legkevesebb ötezer izraeli katonát támadtak meg, egyharmadukat megölték, másik harmadukat súlyosan megsebesítették, harmadik harmadukat pedig tartósan harcképtelenné tették.

Ezek a számok ellentmondanak az Izrael által közölt adatoknak, mert azok szerint százötvenhat izraeli katona halt meg harcban a Hamász elleni szárazföldi offenzívában - emlékeztettek a hírügynökségek.

Szinvár hétszázötven részben vagy teljesen megsemmisített izraeli harcjárműről is írt. Az izraeli hadsereg nem tett közzé ilyen jellegű adatot szintén hírügynökségek szerint.

Az október 7. óta tartó háborúban a gázai egészségügyi minisztérium szerint 20 674 ember halt meg az övezetben, és a partvidéki terület 2,2 millió lakosának nagy része otthona elhagyására kényszerült.

Az izraeli légierő és a tüzérség a konfliktus 80. napján, hétfőn is intenzív támadást indított a Hamász infrastruktúrája ellen a Gázai övezetben. Bombázták Rafahot és Hán-Júniszt, ez utóbbi településen tizennyolcan haltak meg. A Hamász legfrissebb közlése szerint legkevesebb százan haltak meg a Magázi menekülttábor elleni vasárnapi támadásokban.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap kijelentette: "Súlyos áldozatot fizetünk a háborúért, de nincs más választásunk, mint folytatni a harcot."

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki határozata óta, amely nagyszabású humanitárius segítség azonnali beszállítását sürgette az éhínség fenyegette Gázai övezetbe, a bejutó segélyek mennyisége nem nőtt jelentősen, és a lakosok továbbra is mindenben szükséget szenvednek - közölték segélyszervezetek.

Szombaton az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezette újabb küldöttség látogatott el gázavárosi kórházakba, lehetővé téve több mint 19 ezer liter fűtőolaj szállítását a legnagyobb kórház, az es-Sifá számára - közölte vasárnap este az X-en Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!