2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Járványügyi szigorítások és oltási kampány

Regionális szigorításokat vezetnek be Romániában a koronavírus-járvány újbóli felerősödése miatt. Bukarestet részlegesen, Temesvárt pedig teljesen lezárják. Hasonló lépésekre készül Ausztria is, Ukrajna több térségében pedig visszaállítják a digitális oktatást a kór gyors terjedése miatt. Franciaországban eközben tömeges oltást rendeztek a veszélyeztetett megyékben. Európai körképünk következik.

  • Járványügyi szigorítások és oltási kampány

Koronavírusos beteget szállít egy mentőautó Bukarest egyik kórházába. Romániában a hétvégén tovább gyorsult a járvány terjedése. 

Ezért korlátozásokról döntöttek. Bukarestben bezárnak a vendéglátóhelyek beltéri részei, a mozik, a színházak, a koncerttermek.

Keleti szomszédunknál Temes megyében a legrosszabb a helyzet, ahol két hetes vesztegzárat rendeltek el. A lakosok a legszükségesebb esetben, akkor is csak igazolással mehetnek ki az utcára.

Aggasztó a helyzet Ukrajnában, szigorú intézkedések Ausztriában

Ukrajnában valamelyest javultak a statisztikák, de valószínűleg csak a tesztek számának csökkentése miatt. Virológusok szerint a helyzet továbbra is aggasztó.

Az egészségügyi tárca közlése szerint addig nem várható áttörés, amíg az oltottak aránya alacsony. Vakcinához ugyanakkor nagyon kevesen jutottak.

Ez már az osztrák főváros. A járványügyi szabályok bevezetése miatt kevés embert lehet látni Bécsben. Hasonló a helyzet másutt is. Ráadásul március 10-től további szigorú intézkedéseket, például kiutazási korlátozást léptetnek életbe ott, ahol 100 ezer lakosra vetítve meghaladja a 400-at a heti megbetegedések száma. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, de ha kell, a hadsereget is bevetik.

Több uniós tagállam is segít Szlovákiának

Szlovákiában továbbra is túlterhelt az egészségügyi rendszer, ezért több uniós tagállam is felajánlotta segítségét Pozsonynak.

A hétvégén Lengyelországba és Németországba is érkeztek olyan páciensek, akiket északi szomszédunkból szállítottak más államokba.

Prágai sajtóhírek szerint hamarosan Csehország is követni fogja Szlovákia példáját. Varsó és Berlin felkészült a cseh betegek fogadására.

 

Az oltási kampányra fókuszál Franciaország

Franciaország a hétvégén az oltási kampányra fókuszált. A párizsi kabinet döntése nyomán több száz alkalmi központban a 75 éven felülieknek adták be a koronavírus-elleni vakcinákat. 

A kormány célja, hogy április közepéig 10 millióan, május közepéig 20 millióan, nyár végére pedig minden felnőtt francia megkapja legalább az első adag oltást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!