2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Járványügyi szigorítások és oltási kampány

Regionális szigorításokat vezetnek be Romániában a koronavírus-járvány újbóli felerősödése miatt. Bukarestet részlegesen, Temesvárt pedig teljesen lezárják. Hasonló lépésekre készül Ausztria is, Ukrajna több térségében pedig visszaállítják a digitális oktatást a kór gyors terjedése miatt. Franciaországban eközben tömeges oltást rendeztek a veszélyeztetett megyékben. Európai körképünk következik.

  • Járványügyi szigorítások és oltási kampány

Koronavírusos beteget szállít egy mentőautó Bukarest egyik kórházába. Romániában a hétvégén tovább gyorsult a járvány terjedése. 

Ezért korlátozásokról döntöttek. Bukarestben bezárnak a vendéglátóhelyek beltéri részei, a mozik, a színházak, a koncerttermek.

Keleti szomszédunknál Temes megyében a legrosszabb a helyzet, ahol két hetes vesztegzárat rendeltek el. A lakosok a legszükségesebb esetben, akkor is csak igazolással mehetnek ki az utcára.

Aggasztó a helyzet Ukrajnában, szigorú intézkedések Ausztriában

Ukrajnában valamelyest javultak a statisztikák, de valószínűleg csak a tesztek számának csökkentése miatt. Virológusok szerint a helyzet továbbra is aggasztó.

Az egészségügyi tárca közlése szerint addig nem várható áttörés, amíg az oltottak aránya alacsony. Vakcinához ugyanakkor nagyon kevesen jutottak.

Ez már az osztrák főváros. A járványügyi szabályok bevezetése miatt kevés embert lehet látni Bécsben. Hasonló a helyzet másutt is. Ráadásul március 10-től további szigorú intézkedéseket, például kiutazási korlátozást léptetnek életbe ott, ahol 100 ezer lakosra vetítve meghaladja a 400-at a heti megbetegedések száma. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, de ha kell, a hadsereget is bevetik.

Több uniós tagállam is segít Szlovákiának

Szlovákiában továbbra is túlterhelt az egészségügyi rendszer, ezért több uniós tagállam is felajánlotta segítségét Pozsonynak.

A hétvégén Lengyelországba és Németországba is érkeztek olyan páciensek, akiket északi szomszédunkból szállítottak más államokba.

Prágai sajtóhírek szerint hamarosan Csehország is követni fogja Szlovákia példáját. Varsó és Berlin felkészült a cseh betegek fogadására.

 

Az oltási kampányra fókuszál Franciaország

Franciaország a hétvégén az oltási kampányra fókuszált. A párizsi kabinet döntése nyomán több száz alkalmi központban a 75 éven felülieknek adták be a koronavírus-elleni vakcinákat. 

A kormány célja, hogy április közepéig 10 millióan, május közepéig 20 millióan, nyár végére pedig minden felnőtt francia megkapja legalább az első adag oltást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!