2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Japánban tárgyalt Gulyás Gergely

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség meghívására Japánban tárgyalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

  • Japánban tárgyalt Gulyás Gergely

A Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel közölte: a tervek szerint még Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is Japánba látogat idén.

A közlemény szerint Gulyás Gergely háromnapos útján találkozott Tarao Micucsika tokiói alkormányzóval, Makino Takaóval, a Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettesével, Eto Szeisiro parlamenti képviselővel, a Japán-Magyar Parlamenti Baráti Tagozat elnökével és Marius Vizerrel, a székhelyét idén Lausannéből Budapestre áthelyező Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnökével.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a szövetség vezetőivel együtt ebéden látta vendégül Tomohito hercegnő. Gulyás Gergely kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját, amelynek apropóján szeptemberben Kako hercegnő Magyarországra látogat.

A Miniszterelnökség kiemelte: a japán-magyar kapcsolatok legfontosabb területe a gazdasági együttműködés, hiszen Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon.

Több mint 160 japán cég járul hozzá magyarországi tevékenységével a magyar gazdasági növekedéséhez.

A közlemény szerint Gulyás Gergely elmondta, a "japán kormány részéről komoly figyelem övezi az európai politikát. A visegrádi négyek közötti jó együttműködés növeli a Közép-Európai térség jelentőségét, és fokozza a japán befektetők érdeklődését a régió iránt".

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy Tokió az előkészületek alapján kiváló házigazdája lesz a jövő nyáron esedékes olimpiai játékoknak, hiszen a létesítmények többsége már készen áll.

A miniszter részt vett és érmeket is átadott a cselgáncs-világbajnokság hétfő esti döntőin - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!