2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Japánban a nagy hideg és a heves havazás miatt akadozik a közlekedés

Heves havazás és nagy hideg miatt akadozott a közlekedés szerdán Japán nagy területein, légi járatok százait törölték, egyes helyeken felfüggesztették a vonatközlekedést, legalább egy ember meghalt.

  • Japánban a nagy hideg és a heves havazás miatt akadozik a közlekedés

A havazás különösen az ország Japán-tenger felőli oldalán volt nagyobb mértékű. Az ország nyugati oldalán fekvő Maniva városában rekordmennyiségű, 93 cm hó hullott szerda reggel 8 óráig 24 óra alatt.

A vihar következtében egy ember meghalt. Két másik haláleset kapcsán vizsgálják, hogy összefüggésben állhatnak-e a viharral - közölte Macuno Hirokazu, a kormány főtitkára, szóvivője.

A belföldi légitársaságok, köztük az ANA és a Japan Airlines, több mint 300 járatot töröltek, a média jelentése szerint Japán északi részén felfüggesztették vagy késleltették a gyorsvonati járatok közlekedését.

Az NHK közszolgálati televízió beszámolója szerint az ország középső részén egy autópályán a személygépkocsik és teherautók mintegy 10 kilométeres távolságon nem tudtak haladni a lehullott nagy mennyiségű hó miatt.

A nyugati Kiotóban mintegy háromezer ember rekedt két vasútállomáson, miután a havazás és az erős szél miatt kedden fel kellett függeszteni a járatokat, néhány utas a földön kényszerült aludni a város főpályaudvarán.

A tájékoztatás szerint mások legalább 15 vonaton rekedtek az állomások között, egyes esetekben kedden késő estétől szerda hajnalig. Néhányan a hóban gyalogoltak, hogy eljussanak egy olyan állomásra, ahol menedéket biztosítottak számukra.

Az előrejelzések szerint a zord időjárás csütörtökön is folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!