2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

A japán kormányfő kérte a Pfizer amerikai gyógyszergyártót, hogy szállítson a szigetországnak a korábbi megállapodásokon felüli, pótlólagos oltóanyagot, hogy fel lehessen gyorsítani a koronavírus elleni védőoltások beadását.

  • Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

Szuga Josihide helyi idő szerint szombaton, miután Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, telefonon beszélt Albert Bourlával, a Pfizer vezérigazgatójával. A felek "gyakorlatilag megegyeztek" - mondta el a japán kormány koronavírus elleni oltási kampányért felelős minisztere vasárnap egy televíziós beszélgetős műsorban.

A miniszterelnök állítólag azt kérte a Pfizer-vezértől, hogy a gyógyszergyártó szeptemberig szállítson le annyi oltóanyagot, amely Japán teljes felnőtt lakossága számára elegendő, továbbá, hogy gondoskodjon a vakcinák kiszámítható, pontos érkezéséről.

Japán a Pfizeren kívül az amerikai Moderna és a brit-svéd AstraZeneca gyártóval kötött előzetes megállapodást, de eddig egyedül a Pfizer oltóanyagát engedélyezték. A tokiói kormány közlése szerint 314 millió adag oltóanyagot kötöttek le.

Japánban február közepén kezdték el beadni a koronavírus elleni oltásokat, de nagyon lassan haladnak, egyelőre mindössze a lakosság kevesebb mint 1 százalékát oltották be, többek között az oltóanyag hiánya miatt. Az illetékes miniszter szerint májustól az eddiginél nagyobb mennyiségben fog érkezni vakcina Japánba. Miután tartani lehetett attól, hogy nem lesz elegendő az egészségügyi személyzet az oltási kampány felgyorsításához, a kormány nemrégiben lehetővé tette, hogy a már nyugdíjas ápolók is részt vehessenek az oltásban.

Japánban az elmúlt időszakban ismét nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma; szombaton 4532 új esetet jelentettek, ezzel 525 ezerre nőtt az összes regisztrált megbetegedés a járvány kitörése óta. A halálos áldozatok száma 9584.

A japán vírushelyzetet azért is árgus szemmel figyelik szerte a világon, mert idén július 23. és augusztus 8. között Tokióban rendeznék meg a tavalyról elhalasztott nyári olimpiát.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!