2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 20:30

Külföld

Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

A japán kormányfő kérte a Pfizer amerikai gyógyszergyártót, hogy szállítson a szigetországnak a korábbi megállapodásokon felüli, pótlólagos oltóanyagot, hogy fel lehessen gyorsítani a koronavírus elleni védőoltások beadását.

  • Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

Szuga Josihide helyi idő szerint szombaton, miután Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, telefonon beszélt Albert Bourlával, a Pfizer vezérigazgatójával. A felek "gyakorlatilag megegyeztek" - mondta el a japán kormány koronavírus elleni oltási kampányért felelős minisztere vasárnap egy televíziós beszélgetős műsorban.

A miniszterelnök állítólag azt kérte a Pfizer-vezértől, hogy a gyógyszergyártó szeptemberig szállítson le annyi oltóanyagot, amely Japán teljes felnőtt lakossága számára elegendő, továbbá, hogy gondoskodjon a vakcinák kiszámítható, pontos érkezéséről.

Japán a Pfizeren kívül az amerikai Moderna és a brit-svéd AstraZeneca gyártóval kötött előzetes megállapodást, de eddig egyedül a Pfizer oltóanyagát engedélyezték. A tokiói kormány közlése szerint 314 millió adag oltóanyagot kötöttek le.

Japánban február közepén kezdték el beadni a koronavírus elleni oltásokat, de nagyon lassan haladnak, egyelőre mindössze a lakosság kevesebb mint 1 százalékát oltották be, többek között az oltóanyag hiánya miatt. Az illetékes miniszter szerint májustól az eddiginél nagyobb mennyiségben fog érkezni vakcina Japánba. Miután tartani lehetett attól, hogy nem lesz elegendő az egészségügyi személyzet az oltási kampány felgyorsításához, a kormány nemrégiben lehetővé tette, hogy a már nyugdíjas ápolók is részt vehessenek az oltásban.

Japánban az elmúlt időszakban ismét nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma; szombaton 4532 új esetet jelentettek, ezzel 525 ezerre nőtt az összes regisztrált megbetegedés a járvány kitörése óta. A halálos áldozatok száma 9584.

A japán vírushelyzetet azért is árgus szemmel figyelik szerte a világon, mert idén július 23. és augusztus 8. között Tokióban rendeznék meg a tavalyról elhalasztott nyári olimpiát.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!